Vad får man om man kombinerar en 6 meters aspstam, en Valtra med skogskran och två spännband? Jo, en svängningsanordning för att få projektet på fel köl! 

Idag var det alltså dags att försöka få svängt skrovet så att jag kommer åt att börja jobba med botten. Efter mycket funderande och studerande på internet, kom jag fram till att försöka svänga båten hängande i spännband. Sagt och gjort, svärfar engagerades, en lagom grov och lång asp fälldes och sen var det dags att skrida till verket. 

Sen var det dags att dra ut skönheten i vårsolen, sätta två spännband runt skrovet och aspstammen, hissa alltihopa och försiktigt svänga runt båten. 

Det gick förvånansvärt enkelt och kontollerat att svänga båten på detta sättet. 

Sen var det bara att sänka ner henne försiktigt på vaggan igen och rulla in henne i garaget igen.

Nu börjar alltså nästa delprojekt som består i att byta bottenborden. Ganska snart upptäckte jag varför bottenborden är spruckna och i dåligt skick. Föregående ägare har tydligen åtgärdat läckande skrov genom att täta bordskarven med silikon! 

Så nu ska skrovet renskrapas och sen börjar arbetet med att montera bort dom bord som ska bytas. Det känns bra att ha kommit så här långt nu och skönt att skrovvändningen gick utan större problem! 

Visningar: 351

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2024   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor