Vet inte riktigt vad som hände under sommararbetet....  värmeslag, solsting? När skämt o sido så har det hänt grejer med Korpen i sommar. Efter långt o noga övervägande så tog jag mod till mig o gjorde Kopen till något av en coupé-racer igen. Den stora på/ombyggnaden som gjordes under början på 50-talet plockde jag försiktigt ned. Tog mig lager för lager ned till det som var 30-tals Sjöexpress. Tankarna gick mellan att helt återställa eller att göra en enklare återställing och då samtidigt kunna bygga mer efter mina behov och önskemål. Nu när båten redan var rejält ombyggd o blir aldrig riktigt original igen så tänker jag att det kan vara tillfälle att passa på att bygga ”drömbåten”. Kanske lite av en Sjöexpress Custom... 

Jag mallade i Mdf för att se på riktigt hur det skulle kunna göras. Tog kontakt med Båtbyggare för att se om det skulle funka konstruktionsmässigt och inte bli några svaga punkter. Är inte helt klart hur det ska bli men ser ut att bli öppet akteröver med bänkar längst sidorna. Dessa bänkar blir också två kojplatser under kapell nattetid. Bänkar och skåp från 50tals korpen tillpassas. Tanken är att i så stor mån som möjligt bygga av det som redan finns. Höja, förlänga och lägga till/tabort där det behövs. Och inget av det som är orginal och byggt av sjöexpress rörs, blir bra ombyggningarna som byggs om igen. 

Men nu i vinter blir det först bottenjobb medans mycket inredning är nedmonterad och man får bättre svängrum. Järnspanten måste lagas och stockar/knän samt järnbultar har gjort sitt. Att de hållit med bara några millimeter gods kvar är helt otroligt. Blir nu syrfast genomgående bult och nya bitar friskt trä i förstärkningar. Rostfriplåt i stockar och L-järn och skruv i rostfritt för spantlagningar. Tanken är att göra en försiktig men viktig reparation för att förstärka där skrovet tappat sin forna styrka.

Blir även några epoxibehandlningar där träskadorna är mer lokala. Jag har hört om ”mjuk epoxi” men har ingen erfarenhet av det. Någon som vet mer och vill dela med sig? När är det att föredra ”mjuk” framför ”hård”? Spontant tycker jag det låter det väldigt bra med mjuk när man vill förstärka gammalt trä. Jag har tidigare bara använt epoxi i rena limningar med friskt trä o då är väl hård att föredra tänker jag. Vore helt klart intressant att höra lite erfarenheter av epoxiarbeten under vattenlinjen.

Visningar: 746

Kommentar av Conny Hägg den 13 Oktober 2013 kl. 21.46
Redan nu ser hon mycket läckrare ut!
Kommentar av Micke Karlbom den 15 Oktober 2013 kl. 9.13

På första bilden ser det ut som korpen upphävt tyngdlagen. Är viktfördelningen så grymt fördelat bakåt?

Kommer bli en riktigt fin pjäs =)

Kommentar av Ulf Lindén den 15 Oktober 2013 kl. 14.26
Aktern är lååång! Uppriktigt sagt, jag gillar det du gör, rätt eller fel? Att demontera den sentida förbyggnaden känns helt och hållet rätt, tveklöst! Att skippa akteruffen kan nog bli upphov till en del diskutioner men det är du och de dina som skall trivas ombord och jag personligen tycker att du gör helt rätt! Efter 7 sesånger med en stor motorkryssare MED akterruff, säger jag -aldrig mer! Alltid ivägen vid ankring och förtöjning, litet sittrum, förlorad närhet till vattenytan...Osv. Men du, ett litet tips: om jag ägde din fina båt så skulle jag kosta på mig en liten smakfull styrplats ute på stb akterskott, suveränt vid tilläggning och härligt soliga sommardagar! Lycka till med restaureringen!
Kommentar av Anders Værnéus den 16 Oktober 2013 kl. 15.46

...så lägger du till lite Commuterstuk med kromade båtar från coupéns akterkant och ned till sargen med väv emellan. Då får du lite skydd vid förarplatsen och får till och med "råd" att sätta en läcker ruta på coupétaket för att bryta ned den annars kanske lite väl långa akterbrunnen...

Kommentar av Ulf Lindén den 16 Oktober 2013 kl. 20.04
:-)
Kommentar av Johan Wahlgren den 17 Oktober 2013 kl. 8.47

ja, Korpen kommer nog upp häva tyngdlagen o flyga fram över vattnet Micke. hoppas på att kunna jobba fram bra viktfördelning när jag är klar. Det blir dubbla bensintankar att fördela vikt akter över. fick veta att maskinen som sitter i drar 45l soppa i timmen på full effekt! ...tre förgasare att föda :( får bli rymliga tankar.

Tack för inspel och komentarer från alla! mycket intressant o höra och få insperation till arbetet... gillas! Det är lite kontroversiellt att göra det jag gör, fullt medveten om det. tycker själv att det inte är helt självklart i alla hänseenden. men har funderat länge på om det skulle göras, vägde olika saker mot varandra o tillslut slog det över. har haft kontakt med tidigare ägare och även besökt andra sjöexpress 502. har varit på studiebesök o "fikat mig fram" till beslutet. nu ska det bara göras bra och med många fina detaljer!

anders, läcker ruta på coupetaket och kromade bågar låter mycket intressant! har du någon gammal bild på hur det kan se ut? :)

Kommentar av Anders Johnsen den 17 Oktober 2013 kl. 22.28

Det er kanskje noe slikt som på båten til høyre Anders tenker på.

Skal bli spennende å se hvordan Korpen blir til slutt, har stor forståelse for ønsket om mer ute plass enn hvordan den var originalt. 

Kommentar av Anders Værnéus den 18 Oktober 2013 kl. 7.29
Rätt på Anders. Lite längre vågar från coupéns hörn och sedan med kapock spänd ned till sargen. Mumma... :-)
Kommentar av Ulf Lindén den 18 Oktober 2013 kl. 9.02

Kommentar av Anders Værnéus den 18 Oktober 2013 kl. 9.08

..åsså väv under stången. Sedan så...

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2022   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor