Satt och slösurfade lite på mina gamla båtar. TIN A TIN är (fortfarande) till salu nere på kontinenten. 79 000euro. Det som slog mig när jag tittade på bilderna var att hon blekts så mycket. Sedan när jag började tänka efter så är det faktiskt 12 år sedan jag tog henne ren och betsade.

Bilderna talar sitt tydliga språk.

Mvh

JE

Länk till annonsen:

http://www.prinsvanoranje.nl/actueel-aanbod/detail/18025.html

Lite före och efter-bilder:

Visningar: 246

Kommentar av Micke Öhman den 3 November 2011 kl. 22.07

Ja, solen tar hårt på sydligare breddgrader (även i Sverige skulle hon arit mer honungsgul efter 12 år...jag är inte speciellt förvånad...)

Fråga 1: Är bordläggningen Honduras mahogny?

Fråga 2: träplattorna under halkiparna, är de där p.g.a nån tidigare skada som brutit sönder trät?

Fråga 3: är det holländarna som förvanskat hennes styrplats så illa?

Kommentar av J2000E den 3 November 2011 kl. 22.20

Ja, det var inte någon kritik mot sydligare breddgrader.....hon hade blekts här också. Hade jag ägt henne hade jag givetvis bättrat på betsen efter några år.

Träplattorna satte jag dit för att täcka över hålen efter ett dävertprojekt en tidigare ägare hade pysslat med. En nödlösning men det vad som hanns med den vintern (1999-2000). Under en av plattorna har jag skrivit lite för en framtida eventuell läsare. Vem, när och varför om jag inte minns fel.

Ja, men styrplatsen var inte mycket att hurra för när jag hittade den heller. Det satt någon sorts Watski-ratt mm. Har för mig att resten var rätt trist det med. Jag hann aldrig komma så långt, innan jag gick vidare till annan båt, att jag gjorde något åt det.

Mvh

JE

Kommentar av J2000E den 3 November 2011 kl. 22.28

Glömde bordläggningen - delvis Honduras skulle jag nog säga. Båten är ju förlängd och min någorlunda välgrundade tippning är att den främre delen, dvs den ursprungliga bordläggningen, är Honduras. Den bakre kan vara det men är i så fall av avsevärt lägre kvalitet. Skulle säga ytveds-honduras alternativt fin afrikansk. Svårt att säga så här långt efteråt.

Mvh

JE

Kommentar av J2000E den 3 November 2011 kl. 22.33

Om du studerar mina bilder så kan du nästan ana färgskillnaden på den bakre och främre delen:

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2020   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor