Idag fick jag lite tid över (eller rättare sagt jag tog mig tid) och monterade bort de 2 kvarstående samborden. Det gick smidigt och även dessa sambord är i mycket bra skick förrutom tre/fyra skruvhål som är lite frasiga. Jag kommer få proppa och lusa en del innan de skruvas tillbaka.

 

(Nedan bild på min "ringsamling från järn och koppar nitarna)

(Bild nedan. Härligt att äntligen få en klar syn på kölen.)

Nu tänkte jag gå vidare med att rengöra ordentligt i kölsvinet. Det har kletats en hel del genom åren med blymönja, fårtalg och olika gummimassor. Stålspanten skall rengöras och bortstas. När detta är klart kommer jag kapa ändarna av stålspanten som sticker in i spunning. Jag har ringt till en nautisk virkeshandlare i närheten av Genova. www.magninolegnami.it Jag träffade honom på båtmässan i Genova i oktober 2010 och han har fin Iroko i rejäla dimensioner. De har dessutom en otrolig maskinpark där de kan saga stocker upp till 22 meters längd med en millimeterprecision. Jag kommer när jag har kapat stålspantsändarna att göra en fullskalig mall i playwood som jag tar med mig till honom när det är dags att handla kölämne. Det kan då grovsåga ut formen på kölen.

 

 

Jag önskar bara att jag hade mer tid att lägga på båten, men tyvärr måste man ju sköta sitt vanliga job också...

Mvh, Jens

 

 

 

 

Visningar: 331

Kommentar av Per-Åke Olsson den 1 Juli 2013 kl. 20.10

Ja det är så tråkigt att jobbet ska störa fritidsintressena så mycket ;-)

Kommentar av Torgeir Dolven den 2 Juli 2013 kl. 21.20

Spennende!

Det er interessant å følge arbeidet ditt.  Jeg gleder meg til å ta fatt på min egen Pettersson.  Jeg skal hente henne om en uke.

Kommentar av Jens G. Johansson den 2 Juli 2013 kl. 21.56

Jag ser fram emot att se bilder på din Pettersson när du fått hem henne! Kör försiktigt!

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2023   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor