"Lugn, det ordnar sig..." var det väl nåt försäkringsbolag som sa? Hoppas mitt säger det också. Behöver jag tillägga att jag är i desperat behov av en komplett folkbåtsrigg? Alla tips är av intresse! Helst på västkusten eller alternativt i Östfold, Norge.

Visningar: 256

Kommentar av Niklas Nyström den 18 Juni 2012 kl. 20.53

Tjenare!

Om du är i behov så bygger jag en bom åt dig. Master nytillverkar vi inte (för kort riktbänk) men folkbåtsbommar har vi gjort ett antal. Lagning av knäckt mast och renovering av desamma är också något vi gör.

Om du är intresserad så hör av dig till: niklas@nystroems.se

Vårat båtsnickeri ligger i Fliseryd, Småland (mellan Kalmar och Oskarshamn).

Btw: vad hände?

Mvh Niklas Nyström

Kommentar av Tom Hemréus den 18 Juni 2012 kl. 22.25

Hej! Jag har egentligen alla möjligheter att tillverka nya delar själv då jag jobbar som båtbyggare, men jag har inte tid med det nu. Och jag tror inte att försäkringspengarna kommer att räcka till att låta tillverka nya grejor. Men visst, ge mig ett pris, så får vi se! Har kanske fått tag på en mast i Göteborg, men oklart om den passar, eller snarare går att få till att passa då den kommer från en Långedragsjulle och inte en folkbåt.

Kul att ha ett snickeri i Fliseryd! Självbyggd ordvits, men det har du säkert hört förr.

Vad som hände var att vi pga en miss i hjärnbarken kom på fel sida av en holme och med god läns körde masten rätt in i en lågt hängande kraftledning så att gnistorna yrde. 

Inga personskador eller övriga skador på båten.

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2023   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor