"Lugn, det ordnar sig..." var det väl nåt försäkringsbolag som sa? Hoppas mitt säger det också. Behöver jag tillägga att jag är i desperat behov av en komplett folkbåtsrigg? Alla tips är av intresse! Helst på västkusten eller alternativt i Östfold, Norge.

Visningar: 68

Kommentar av Niklas Nyström den 18 Juni 2012 kl. 20.53

Tjenare!

Om du är i behov så bygger jag en bom åt dig. Master nytillverkar vi inte (för kort riktbänk) men folkbåtsbommar har vi gjort ett antal. Lagning av knäckt mast och renovering av desamma är också något vi gör.

Om du är intresserad så hör av dig till: niklas@nystroems.se

Vårat båtsnickeri ligger i Fliseryd, Småland (mellan Kalmar och Oskarshamn).

Btw: vad hände?

Mvh Niklas Nyström

Kommentar av Tom Hemréus den 18 Juni 2012 kl. 22.25

Hej! Jag har egentligen alla möjligheter att tillverka nya delar själv då jag jobbar som båtbyggare, men jag har inte tid med det nu. Och jag tror inte att försäkringspengarna kommer att räcka till att låta tillverka nya grejor. Men visst, ge mig ett pris, så får vi se! Har kanske fått tag på en mast i Göteborg, men oklart om den passar, eller snarare går att få till att passa då den kommer från en Långedragsjulle och inte en folkbåt.

Kul att ha ett snickeri i Fliseryd! Självbyggd ordvits, men det har du säkert hört förr.

Vad som hände var att vi pga en miss i hjärnbarken kom på fel sida av en holme och med god läns körde masten rätt in i en lågt hängande kraftledning så att gnistorna yrde. 

Inga personskador eller övriga skador på båten.

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

Du tittar på Swedish Classic Boats tack vare


En av Sveriges största coupéer

Tyvärr måste vi sälja den underbara stora coupéracern Våg från 1954. Hon var tänkt att bli en keeper men hon behöver få en ny ägare som har tiden och möjligheten att återbörda henne till den fantastiska båt hon är.
Byggd för dubbla motorer och en inredning som skriker 1950-tal, är hon en av de få kvarvarande stora mahognyracerbåtarna i Sverige. Byggdes för en av Owe Forslunds favoritkunder, gjutarmästaren Hjalmar Lundberg i Stockholm, som utrustade henne med specialdesignade beslag. Efter några år såldes hon och nästa ägare kom att behålla henne mycket länge. 
Idag är hon fortfarande i ett nästan helt komplett originalskick, men behöver en hel del arbete i botten, två nya motorer samt en finishöversyn. Detta är en unik båt som nu är till salu. Köp henne och bli ägare till en båt som garanterat inte sjunker i värde. 
Självklart hjälper vi dig mer transporten och även renoveringen. Så att hon på bästa och enklaste sättet för dig kan återuppstå som den fantastiska båt hon är.

Pris: 59.000 kr

mejla till anders@sjoexpress.se

Unik Forslund 1927

Kim är en av få bevarande Forslundbåtar från 1920-talet. Hon är fortfarande i ett fantastiskt iskruvat originalskick och behöver nu en ny ägare som lyfter henne till den grace och stil som hon är värd.

Pris: 35.000 kr

mejla till anders@sjoexpress.se