Renovering av IOR 1-tonare, ritad av Ron Holland, Flirt of Paget

Hej

Mitt första inlägg som "bloggare". Tänkte dela med mig av de senaste 4 åren. Hösten 2007 dyker denna vackra skapelse upp på yachtworld.com. För mig betyder det en båt konstruerad av en av mina konstruktörsfavoriter Ron Holland, manen som ritade legender som IMP, Midnight Sun, Kiaola, Drum och flera av 70 och 80-talets Swan båtar. 

Erkänner att jag kollade in Flirt på nätet säkert 10-20 gånger per dag hösten 2007, det slutade med att jag köpte henne i en auktion och fick henne till ungefär hälften av utrops priset. Problemet var nu att hon låg i Warrwick RI, på USAs öst kust och det fanns ingen rimlig möjlighet att få hem henne den vinter. Jag kollade alla marinor i Bristol, Newport, Warrwick,  Portsmouth flera i NYC och fastnade till sist för New England Boatworks i Portsmouth anledningen till att jag valde den marinan var att Sevenstar Shipping ankrade utanför deras marina för att plocka upp båtar som skulle transporteras till Europa eller till Karibien. Jag flög över med min vän Arne (för övrigt storrenoverare av Pettersson båt i Åmål) och flyttade båten från auktionsfirmans marina till NEB i början på december 2007. Innan auktionen och vid vår inspektion fick vi reda på att hon var inlöst av ett försäkringsbolag och att auktionsfirman hade "lappat" ihop henne.

Nedan följer ett par bilder från första inspektionen och min o Arnes resa till RI i december 2007

 

Visningar: 884

Kommentar av Gunnar Carlsson den 16 September 2012 kl. 22.56

Är tanken att vi skall få se denna dam i Sverige, och i så fall var?

När är den ritad, jag tycker att den påminner mycket om IMP som är från -77.

Kommentar av Gunnar Carlsson den 16 September 2012 kl. 22.58

Jag gillar verkligen dessa 1-tonare, man är ju uppväxt med dom.

Kommentar av Lars Klingström den 17 September 2012 kl. 14.04

Flirt of Paget (nästan orginal namn) konstruerades 1980 och sjösattes våren 1981 för att delta i de Nya Zeländska uttagningarna till Admirals Cup i England. Hon kvalificerade sig inte utan det gjorde istället bland andra Swuzzlebubble som efter AC 1981 såldes till PG Gyllenhammar och blev Amanda. Flirt såldes innan AC till en av dåtidens båtkändisar nämligen "Shorthy" Trimmingham från Bermuda och hon seglade i AC 1981 för Bermuda och 1983 inhyrd till ett japanskt team. Ingen gång har hon placerat sig bra... Hon har seglat hela sitt liv på USAs östkust, Florida, Boston. Seglat i SORC, Bermuda race och andra lokala seglingar. Efter sin karriär som cool båt har hon ägts av en lärare på Boston university som lyckades gå på grund så att hon blev inlöst och sedan fick jag tag på henne.

Hon kom till Sverige våren 2008 och jag gjorde en komplett reparation av skrovskadan på mindre än 3 veckor. Vi seglade henne den sommaren och tog upp henne i okt/nov för en 1-årig (naviv pucko som lyckades få mig själv att tro på det) renovering. 

Tanken är att segla henne på västkusten och delta i diverse lokala seglingar.

Kommentar av Joakim Funhammar den 17 September 2012 kl. 19.54
Tyvär tar allt lite mer tid än man tror.

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2020   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor