Har byggt ett rejält tältbåthus där båten nu fått stå och torka i några veckor. Tänkte sätta igång till helgen att försöka trycka tillbaka skrovet lite försiktigt. Då spanten gått av har det sjunkit ihop med åren och behöver formas tillbaka.
Troligtvis lär väl färgen spricka och i så fall är det väl inte mycket att välja på annat än att skrapa den. Enligt förra ägaren är det 4 lager 2-k lackfärg på den så det lär väl ta ett tag att få bort...

Fick dessutom tag i en kanske inte helt tidsenlig men iallafall klassisk motor i helgen som var. En Mercury Merc 350 från 1961. Den är rätt sliten men med lite färg och en service lär den passa bra när projektet är klart. Dessutom fick jag med originalreglage och allt verkar funka som det ska utom växeln som kärvar lite.

Visningar: 219

Kommentar av Anders Welén den 19 November 2013 kl. 21.04

Fin motor. Jag har en likadan som ligger och väntar på "kärlek" Dock är mitt svep inte rätt för årsmodellen (vilket ditt verkar vara)

http://swedishclassicboats.ning.com/photo/mercury-1

Startade den för några år sedan. Lite kärlek behövdes till brytarspetsarna och sedan gick den på alla fyra direkt även om övre förgasaren flödade. Underbart ljud!

http://swedishclassicboats.ning.com/video/mercury-40hk

Kommentar av Anders Welén den 19 November 2013 kl. 21.10

Denna har du säkert hittat men jag lägger upp den iaf: http://store.oldmercs.com/category_s/817.htm

Kommentar av Johan Ankarbäck den 19 November 2013 kl. 21.14

Kul med en likadan motor, dom är inte så vanliga. Ja, den svartvita kåpan är ju rätt för 61-an men jag måste säga att den blanka kåpan på din motor är snyggare. Tack för tipset om webshopen men den hade jag som du gissat redan hittat. En av anledningarna att jag vågade köpa en så här gammal motor. Det mesta verkar finnas att köpa till den.

Kommentar av Anders Welén den 20 November 2013 kl. 10.12

Har du elstart på din? Ser ut som om du har "elkopplingsuttaget" för detta på sidan.

Kommentar av Johan Ankarbäck den 20 November 2013 kl. 10.34

Ja, det är elstart men också snöre. Praktiskt ifall batteriet tar slut. Är dock inte säker på om den har generator eller inte.

Kommentar av Anders Welén den 20 November 2013 kl. 18.14

Generator behövs inte! Ett batteri räcker till många starter en sommar (om man inte kör med lanternor)

Själv skulle jag gärna komplettera min maskin med startmotor.

Det jag behöver är ett svänghjul med passande startmotor. Undrar om delar ifrån en senare årsmodell passar? Det är ju en del mått som skall stämma mellan fästet på motorblock och svänghjul men även uppåt om den manuella startsnöret skall fungera.

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2021   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor