Ja, så kom brevet til meg i dag. "Klassiska båtar" siste nummer kommer i mars. Jeg satt oppe og sjekket rundt på nettet i går, men fant ikke noe informasjon om slutten som skulle nærme seg! Begynte å tro det var et rykte og at neste nummer snart dumpet ned i "kassa"....

En mager "trøst" er at det skal fortsatt komme stoff om gamle, spesielle eller unike båter i "Nostalgia".  

Ivar Kreugers "Svalan" - den leste jeg først om i Nostalgia for sikkert 20 år siden. I flere år var Nostalgia "min tidning". Som elsker av eldre, rå mekanikk og teknikk ispedd nikkel eller mahogny var Nostalgia et av få alternativer for en som var glad i gamle biler (20 - 30 tallet), gramofoner eller båter. 

Tiden gikk og Nostalgia begynte å favoritisere et V8, jukeboks, pastell og pepitamønstret 1950-tall som jeg tror aldri eksisterte - i allefall ikke i norden.

Norge var fattig på 50 tallet. Bilene var, om de i det hele tatt var amerikanske: svarte, 4-dørs og 6 sylindrede!

Jeg falt av som leser...

Jeg har ikke opplevd 50-tallet.

Født i 1970 har jeg svært få barndomms minner fra 20-talls biler heller, og jeg har ikke opplevd mange trebåter. Utskiftingen til plast gikk ganske fort i Norge på 70 tallet.

Noen sterke minner fra barndommen må likevel ha fått meg til å bli glad i det eldre - særere.

Jeg skulle ha hatt Saab 96/96, Golf eller Volvo 140 som veteranbil, og jeg kunne godt hatt en Selco eller Triofoil som veteranbåt, men jeg likte lukten av lakk, olje. Jeg husker, som 6 åring,  en tur med 1926 Morris coupe.

Sånt blir det entusiast av!

Visst tror jeg Nostalgia kan levere noe båtstoff, men jeg antar at det må sendes inn fra oss som har disse båtene. La folk som går inn i en Pressbyrån eller Narvesen få en mulighet å la blikket få hvile et sekund eller to på en skjønnhet på framsiden!

Om ikke andre også kan finne inspirasjon, kan gjennomsnittseieren av klassiske båter bli 1 år eldre for hvert kalenderår. Det har ikke våre båter godt av om noen år.

So long, Klassiska Båtar!

Visningar: 233

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2020   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor