Hej!

Rikard Jönsson heter jag och finns i Karlskrona. Köpte en Oxelö 30 i somras som nu skall få sin första vintertillfixning.

Första steget är att ta bort all lack på däcket och överbyggnaden så att jag kan betsa till samma nyans som skrovet.

Andra steget blir luckan på förruffen, den skall bytas eftersom den läcker som ett såll.

Tredje steget är att se över elen och gasollösningen.

Bilder och mer information kommer med tiden.

Hälsningar

Rikard

Visningar: 302

Kommentar av Micke Öhman den 5 Februari 2010 kl. 10.32
Välkommen Rikard! Skicka gärna in bilder på din båt (Låter som en Söderkvist 30:a - Oxelö 30 är plastvarianten som tillverkade under 70-talet...)

Gå men i gruppen för Söderkvist båtarna så får du mer info...
;-)

M.v.h
/Micke - äger Söderkvist 30:an "M/Y Zorina"
Kommentar av Ulf Lindén den 5 Februari 2010 kl. 10.57
Ett tips: Om lacken i övrigt är ok och sitter som den skall, om enda "felet" är att den är blekt (ljus) så behöver du ej renskrapa (och därmed förbruka en del av mtr tjockleken) för att återställa nyansen. Du sparar dessutom en massa arbete! Matta ner ytorna som är blekta och betsa direkt på fernissan (förutsättningen är att fernissan är ett år gammal annars löser betsen den) Försegla sedan med 2 till 3 varv fernissa så blir den "som ny" Balnda aldrig bets i fernissan, då blir båten flammig när du slipar nästa gång.
Lämpligt bets för ändamålet är International eller Epifanes.
Lycka Till!
Kommentar av Ulf Lindén den 5 Februari 2010 kl. 15.41

Rikard, bifogar ett par bilder "före och efter" betsning "som bevis" på resultatet UTAN renskrapning. Renskrapning skall alltid vara det sista alternativet, å tok för många båtar är tråkigt nog sönderskrapade utom räddning. Ju fler ägarbyten ju fler renskrapningar. Min båt är renskrapad 1 ggr sedan ny 1963 och den duger fint ändå och har nästan hela originaltjockleken kvar i däck och skrov!

Kommentar av Rikard Jönsson den 25 Februari 2010 kl. 11.57
Hej och tack för välkomnandet! Nej, jag har inte slipat ner den enbart för att fixa till blekheten. Båten har inte varit trären sedan den tillverkades och dessutom är det en riktig kludd som har fernissat båten. Så jag tror nog att det är hög tid att fixa till den från grunden. Har tagit akterspegel, utsidan av överbyggnaden och däcket det här året. Den är nu oljad fyra gånger och det blir kanske ett lager till + bets och fernissning. Tittade på Ulf Lindéns bilder. Jättefin båt! Grattis! Skall lägga in några bilder på hur det ser ut nu för jag har några frågor där det kan underlätta om ni ser dagsläget. Hälsningar Rikard
Kommentar av Rikard Jönsson den 1 Mars 2010 kl. 7.53
Bra start på helgen... Ja, efter att ha tittat ett antal gånger på båten efter fjärde lagret med olja så kunde jag konstatera att det såg ut som skit. Blackigt och fult. Efter att ha inhämtat synpunkter från mina kamrater i klubben så stod det klart att även de tyckte att det såg ut som skit. Träffade Bengt för första gången och han delade med sig av sin visdom. Sagt och gjort, bara att börja om från början igen. Det blev till att ta fram alla skrapor vi kunde hitta. Efter lördagens skrapande så var jag ganska seg i kroppen men samtidigt så såg jag att det redan börjar se bättre ut. Bertil, min granne, fortsatte med elarbetet. På söndagen hade jag kallat in extra resurser. Det var Cristian som är anställd hos mig, Hans-Olof som har grannfirman, Helge min allt i allo som skrapade och Bertil fortsatte med elen. Självklart skall vi inte glömma Gunilla, min fru, som kom ut med kaffe och mackor. Det är en bit kvar men jag tycker att vi alla lyckades med att föra handlingen ett bra steg framåt på bara en helg. Nu hoppas jag att det inte blir en massa resande i veckan utan att jag kan åka ut och arbeta med båten på kvällarna. Helgerna är i alla fall bokade fram till siste mars då resan går till Spanien. Hälsningar Rikard

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2022   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor