Trots att Ninni är sjösatt sedan snart två veckor är jobbet långt ifrån färdigt.

Första dagarna i sjön gick mest åt att kolla vatteninflödet, hon läckte rejält från många håll men inflödet avtog mer och mer. Nu rinner det svagt från tre håll, för- och akterstävarna och på ett ställe under ett spant. Att stävarna fortfarande läcker lite är något jag räknat med men det lilla irriterande läckaget under spantet är inte bra, det får några dagar till på sig innan jag beslutar om jag ska ta upp Ninni igen och täta eller om det blir tätt av sig själv.

Motorfästet till utombordaren hade varit bortmonterad för akterspegelbytet och nu när jag monterade det igen så insåg jag att vi hade gjort den aktre skarndäcksbiten två millimeter för stor så det var bara att ta fram raspen, inte kul! När motorn väl satt där så blev det masten som fick uppmärksamheten och redan måndagen efter sjösättningen satte vi på masten. Anledningen till att jag mastade på så snabbt är att Ninni rullar lite väl mycket utan mast och då blir det en massa onödiga ryck i kölpartiet som dämpas med masten på. Kölpartiet är ju en stapel med ekbitar (15 cm brett, 60 cm högt och över två meter långt) som är staplade på varandra och de behöver svälla i lugn och ro. Jag har inte sträckt upp vant och stag så kraftigt som det ska vara under segling utan bara fixerat allt så det blir kvar på plats.

Båtens egen pump med nivåvakt monterade jag och provade på land och det verkade fungera under torra förhållanden men nu när hon skulle kunna klara sig utan stora 230 volts pumpen så trilskas pumperiet så jag måste nog dels plocka isär pumpen och dels titta över elinstallationen och kanske skaffa ny nivåvakt, suck!

Igår roade jag mej med att lacka lite losstagna delar hemma i lackverkstan och det var roligt men det tog ju lite längre tid än beräknat då jag gav skylight-luckorna en extra översyn.

Den kommande veckan kommer jag att (förutom skärgårdskryssarnas våreskader) fixa med pumpen och lacka lite detaljer ombord när vädret tillåter och kanske kommer vi ut på en liten segeltur till helgen 26-27 maj :-)

Visningar: 191

Kommentar av Benny Elg den 15 Maj 2012 kl. 16.52

Gamla damer brukar ha lite problem med att hålla tätt! Ha det bra.

Kommentar av Niklas Hallberg den 15 Maj 2012 kl. 23.07

Jäklar vilken puts du börjar få på Madame!!!! Kul!!!! :)

Btw, känner du till en Sjögren-30:a (eller stor 22:a) Som fått en galen betongbulb och som höjts ca 40 cm i friborden? Det står "Aloma Södertälje" på aktern. Jag hittade henne i kväll i Norrtälje när jag skulle kolla till Yvette (som fö inte står kvar)

Kommentar av Tor Hedvall den 16 Maj 2012 kl. 8.17

Nej, Sjögrenbåten känner jag inte till men att Ywette skulle försvinna var ju bara en tidsfråga, tror hon har hamnat söder om Skåne.

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2020   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor