Trevligt att Pilen finns kvar... kommer ihåg när hon låg däruppe på taket... ouppnålig.... har alltid undrat vad som hände. Letade upp några gamla bilder från familjealbumet, tagna i Stockholm och Stockholms skärgård. Människorna är borta men båtarna förhoppningsvis kvar. Veckans quiz: Vilka är personerna och vilka av båtarna finns kvar?

Visningar: 2375

Kommentar av Lasse Modin den 9 November 2013 kl. 0.24

Den första bilden måste vara Gert Kaiser.. som senare gick över till Riva och mycket annat kul...

Kommentar av Lasse Knöppel den 9 November 2013 kl. 7.06

Gert Kaiser är alldeles rätt! Tar med en bild till på samma båt, tagen på Biskopsudden.

Kommentar av Anders Værnéus den 9 November 2013 kl. 23.05

Detta var spännande. Gert i sin 22-fots Gar Wood - unika kul bilder Lasse som kan bringa ordning i historiken kring den 22'a som vi vet finns kvar. Sedan är den väl bilder på en 17' Chris med panoramaruta som jag aldrig sett tidigare. Förmodligen bestyckad med Chris Crafts KBL-sexa eftersom den behövde scoopet på motorluckan. Kan det vara Jocke Bonniers båt månne?

Och sist - Essbåten? Nja föresten - essbåt tror jag inte att det är riktigt. Tror inte ens att det är en Forslundare. Vad har du för teorier Lasse? Denna har jag aldrig sett i livet idag. Vad vet du om den?

Stor tack för bilderna. Detta rörde om...:)

Kommentar av Lasse Knöppel den 10 November 2013 kl. 12.30

Hade Gert fler Gar Wood som han brukade. Jag vet att han köpte åtminstone en extra som aldrig sjösattes "för att komma åt beslagen". Båten han använde till och från sommarstället på Svartsö är inte densamme som på bilderna. Föraren i Chris Craft har jag alltid fått höra är Owe Forslund. Passageraren är samme man som sitter på sittbrunnskanten och sedan lägger ut från bryggan på Biskopsudden. Jag har lite diabilder från samma period, skall leta efter dom. Den svenska båten borde kännas igen som en Atos-båt, eller har jag fel. Tror broschyren ligger kvar någonstans. Den båten har jag massor av bilder och filmer på, sidosökaren ligger kvar i garaget! 

Kommentar av Anders Værnéus den 10 November 2013 kl. 23.30

Nu ska vi se - De bilder som du nu la upp med Gar Wood på - det är ju samma Gar Wood på alla tre bilderna - alltså Gerts 22' Custom. Mannen vid ratten ser inte för mig ut som Owe F på något enda sätt. Och vem bisittaren är har jag ingen aning om faktiskt.

Intressant med att du säger Atos. Det var precis det jag flummade om också lite. Västerbrovarvet med Myrström och Källen vid rodret "snodde" ju mycket från Gidde mer eller mindre rakt av och byggde egna varianter på samma koncept. Vet du vad som hände sedan med denna? Jag har inte sett någon i livet faktiskt. Minns du om hon också var spantlös eller hade hon sågade spant "som vanligt"?

Kommentar av Lasse Knöppel den 11 November 2013 kl. 18.26

Här kommer några färgbilder på Atos-båten. Kommer inte ihåg om den hade spant.

Kommentar av Mathias Strömberg den 11 November 2013 kl. 18.26

Hakade upp mig på Gar wooden lite, kolla däckribbens avslutning mot mittfisk ( rundning ), den ser väldigt hög ut på närbilden, är ni säkra på att det är en 22?.

Instrumenteringen och tilläggs instrument nära styrstam är ju inte direkt Gar woods normala lösning eftersom dom alltid hade 5 st samlade instrument i tavla, även utseendet på instrument panelen med en symbol centrum överkant som inte är Gar Wood.

Elektriska hornet sitter alltid under däck på samma ställe?, ville bara röra om lite mer.............

Kommentar av Lasse Knöppel den 11 November 2013 kl. 18.29

Här kommer några färgbilder på Gar Wood som Gert Kaiser brukade.

Kommentar av Lasse Knöppel den 11 November 2013 kl. 18.31

Här kommer några bilder till. Den vita är fotograferad vid Bosse Hellbergs varv i Åkersberga.

Kommentar av Anders Værnéus den 11 November 2013 kl. 18.33

Mathias - håller med om höjden i förskeppet - ser mer 24 ut än 22. Men mittfiskens rundning är OK på 22-orna. Och runda instrumentet fanns att få som "Tillbehör" om man valde Gray-maskin. Men de färgbilder du lade in LAsse är inte samma båt som de svartvita. Dessa är på en mindre Garre. Typ 18-fotare. Ser ut som det är Soft nose på den - då är det troligen Zarah Leanders gamla som Gert köpte av Bosse Hellberg i Österskär. 

Fasen  - detta blir ju bara mer och mer spännande... :)

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2023   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor