Ibland tar sig livet vändningar som man inte tänkt och man mister en anställning. Man kan se det som något negativt och tråkigt. Jag tänker se det som något positivt och en möjlighet att börja arbeta med en livslång fritidssysselsättning. 

Jag startar nu upp en verksamhet med renovering av motorer och i synnerhet gamla motorer. 

Jag har tillgång till samtliga maskiner för att kunna göra totala renoveringar och kunskap från 30 års erfarenhet av allt från jetmotorer till vanliga otto motorer.

Så passa på att få din motor genomgången, totalrenoverad eller moderniserad med elektroniskt tändsystem och ny förgasare. Naturligtvis så målar vi om och putsar upp motorn till nyskick.

Ring mig Björn på 070 585 67 38 så kan vi prata igenom ditt behov. Och medlemmar här på SCB får vid beställning av arbete under Januari 25% rabatt på arbetskostnaden.

Volvo Penta BB50 före renovering. Motorn har varit nedskruvad i minsta detalj, lager och ringar är bytta,alla gamla färglager har tagits bort och mässingen är polerad. Ventiler är inslipade och kompression är höjd för att bättre utnyttja dagens oktantal.

Halvvägs klar.

 Fast jag borde lära mig att ta skarpa fotografier.

Visningar: 481

Kommentar av Lennart Bodén den 27 December 2013 kl. 12.29

Var håller du till? Kolla mina bilder å min motor B30A, för kommentarar?

Min går bra men får ej upp toppvarv! Lennart Bodén

Emköping

Kommentar av Birger Edelberg den 27 December 2013 kl. 12.36

Lycka till!

Kommentar av Lennart Bodén den 27 December 2013 kl. 18.38

Menar du det är OK? Eller säg mig, ser du något galet? Jag är ej yrkesman på motorer, men vet lite hur man konverterar! Ibland undrat, är det rätt använda de Stombergförgasare jag har. 2 st, för marint bruk!!

Lennart

Kommentar av Björn Magnusson den 27 December 2013 kl. 19.19

Hej Lennart. Kort kan man säga att det brukar vara lite luft eller lite bränsle, alltså för lite vid högre flöde. Kolla om luft och bränslefilter är gamla och täta. Om motorn varvar ur på tomgång men inte vid belastning så bör du kontrollera ventilspel och ta kompressionsprov. Det ser du om du behöver byta kolvringar och slipa in ventilerna. Det kan vara andra fel som tändinställning eller att tändningen inte ändrar sig med varvet.

Såg att du bytt insugningsrör. Fanns felet innan du bytte?

Kommentar av Andreas Lundgren den 28 December 2013 kl. 14.15
Lycka till Björn!! Med vänlig hälsning, Andreas

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2021   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor