Dagens arbete började redan i fredags eller om man ska vara korrekt så är det dagens blogginlägg som omfattar arbetet i fredags och idag. 

I fredags blev det lite pyssel med bland annat borttagning av några maskinskruvar och skrapning på insidan innan Göran dök upp och hjälpte till med nitning av ett spant. Vi hann väl med halva spantet innan andra verksamheter störde arbetet (som att övningsköra Sublift, rätt kul faktiskt).


Idag blev det lite mer nytta gjort, mer skrapning på insidan så nu känns det som det inte är mer än några svåråtkomliga ställen kvar. Inspekterade också bakom balkvägaren där jag drog ut maskinskruvarna i  fredags och naturligtvis sitter där några gamla nitar (se bilden till vänster).  Just där på styrbordssidan är nog jag som låtit nitarna sitta kvar i spanten när jag bytte halva översta bordet för några år sedan (nåja, vintern 88-89 var det visst). Det blir att fila av dem också innan spanten kan basas och sättas på plats. 

Resten av dagen ägnades åt att borra 120-130 hål för proppar i gamla nithål som inte såg användbara ut och så blev det en timme vid pelarborren för att göra propparna som ska limmas på plats.

 

74 arbetsdagar kvar

Visningar: 82

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2020   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor