Nu på förmiddagen förberedde jag limning av ännu mer proppar och det var nu på insidan där JB6 suttit. Borra upp hålen, dammsuga, blanda lim och så limma in propparna på plats. Limlådan med värmarna på utsidan så det värmde gott genom bordläggningen.

Spantet på motstående sida var redan lossat till största delen men längst upp och längst ner fick jag använda vinkelkapen och sedan på med slägghammaren och dorn. Lite pill på utsidan med pluggar och gammalt kitt och så var de snart ute. Spantet gick inte att få ut i ett stycke så jag kapade det där det var som sämst, det hade förmodligen gått av där ändå om jag dragit och slitit. Lite rostansamlingar fanns kvar längs bordläggningens insida så det blev att hacka bort med huggmejseln.  Och så var det dags att känna efter på balkvägarens insida, jovisst ett par skruvar där som vanligt och den ena måste bort så det var bara att gnida en stund med bågfilsbladet.

Sista timmen ägnade jag åt skrapning där spantet hade varit men blev inte helt klar innan kärestan ringde och ville bli hämtad så jag får spara resten till en annan dag.

Blev inga bra bilder idag så dom håller jag för mej själv.

Visningar: 32

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2020   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor