Dagens stora nyhet är att det har landat en stor summa pengar på mitt konto som kom från kungafonden, tack snälla Kungen!

I går startade jakten på de skruvar jag saknar, ett par hundra MFS6X25 naturligtvis rostfritt syrafast A4, så jag åkte in till Sifverts efter att försökt hitta några på Internet som kan leverera snabbt. Väl hos Sifverts så hade de bara 86 stycken kvar och tog inte emot nya beställningar förrän efter årsskiftet! Köpte de 86 för 570 kronor och då hade jag förhandlat ner priset från 5,99 kronor per styck till 6,68 ! ? Förstår mej faktiskt inte riktigt på deras prissättning!

Väl hemma igen gick jag in på SeaSea som har en butik mitt emot båten och fick hjälp att beställa ytterligare 200 som ska levereras med bud från Göteborg för 500 pix, vilket motsvarar 2,50 per skruv, det  gäller att vara lite om sig och kring sej, vad skulle jag in till stan och göra....

Satte sen igång med att ersätta de för långa skruvarna från dagen innan och sedan satte jag dit spantets maka JB3 och bottenstocken. Tänkte att jag måste foga ihop alltihop innan det satt fixerat på plats för då skulle det finnas lite glapputrymmen här och där men det jävlades naturligtvis så jag fick ge mej för dagen innan jag var klar.

Efter lite småärenden idag på förmiddagen så fortsatte jag med monteringen, det tog större delen av dagen men till slut passade alla skruvhål och muttrarna satt på plats och det kändes bra.

Nya bottenstocken under monteringsarbetet.

När detta var klart hade jag en liten timme kvar innan det var dags att ge sig för dagen och jag började demontera JS1 och JB1.

När jag kom hem var jag inne på mitt bankkonto och upptäckte en stor inbetalning från kungafonden och det kändes helt underbart!

Ett erkännande av vår hobby och ett breddande av kulturen i folks medvetande!

55 dagars arbete kvar, typ....

Visningar: 188

Kommentar av Benny Elg den 17 December 2011 kl. 15.52

Gratulerar! Skönt att han (kungen) tycker kulturen med trä båtar är viktigare än manipulerade foton. Ps. Inköpte jag spantet med högsta bud? :-)

Kommentar av Tor Hedvall den 18 December 2011 kl. 18.12

Du fick spantet!

Vi får göra en avräkning i Nynäs :-)

Kommentar av Benny Elg den 18 December 2011 kl. 19.08

Ok jag tackar och bockar. Avräkning vet i f..n! påstruken är nog bättre:-) Vi hörs

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2020   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor