Hej alla!
Har gått och kärat ner mig i en gammal Johnson Po 15 från -47 på Ebay, suck!!!
Hur går man till väga om man vill importera något från "over there". Vet inte alls hur det fungerar, samt vad för kostnader man måste räkna med utöver själva inköpet. Har ni några tips och råd i ämnet vore det kanon.

Mvh Janne Hansson


Visningar: 83

Kommentar av Ulf Lindén den 10 Mars 2010 kl. 12.14
Hej Janne!
Här skall du få några tips från en som gjort det, flera gånger!
Det blir dyrt och omständigt, Jänkarna är omständiga och hanteringen kan dra ut på tiden ohemult länge ja tillockmed så länge att det aldrig kommer någon motor.
Det finns dock undantag, jag köpte en bil på ebay för ett antal år sedan och den var mycket bättre än utlovat, säljaren kostade tillockmed på den service medans den stod och väntade på att jag skulle få tag i någon (känd Svensk som mot ersättning tog hand om pappersjobbet och själva skeppningen) som kunde hjälpa mig att få den utskeppad. Ungefär samtidigt så köpte jag en Lake n Sea för rätt peng men säljaren vägrade att befatta sig med trp. Fick då tips (av en Svensk) om en som kunde hämta båten och lagra den till dess att de hade en 40 fotare från den delen av USA på G till Sverige som jag skulle få "åka med i" Båten är naturligtvis betald med PayPal, transportsnubben har fått betalt, förvaringsgubben har fått betalt och svensken som ordnade allt har fått betalt. Det var 6 år sedan som jag gav upp hoppet och de har nog fortfarande inte hittat båten, det sista jag hörde var att den hade varit uppställd strax utanför tomtgränsen hos "lagersnubben" så kommunen har nog tagit den! Nåja det var ju ingen större förmögenhet men synd på båten.
Några gamla Mercurymotorer lyckades jag också trassla hem innan jag lessnade på allt jobb.
Som jag ser det finns det två alternativ, 1: Du måste ha någon pålitlig kontakt där i USA som säljaren kan skicka motorn till, de klarar de i bästa fall och sedan kan du och din kontakt i lugn och ro lösa transporten.
2:Köp en i Sverige i stället, enklare och billigare :-) Faktiskt så har jag hittat bättre motorer här hemma än de jag köpt i USA men man måste ha lite tålamod :-) Lycka till och hoppas att jag tillförde dig något / Ulf
Kommentar av Ulf Lindén den 10 Mars 2010 kl. 12.55
P.S. Det gan gå hyfsat smidigt också :-)
Importerade ett Hydroplanför några år sedan från en liten ort mellan Boston och New York.
Säljaren var ovanligt lättsam att ha och göra med och han ordnade tansport till utskeppning och pappersjobb utan större problem, mot en rimlig ersättning. jag betalade $1.250 för båten men tyvärr så var den 8½ fot bred i stället för std

-måttet 8 fot och så hade den ett ryggstöd som stack upp lite grand varför transportvolymen blev för båtstorleken ganska omfattande. Nåja allt gick väl och efter några veckor så hade jag den hemma :-) Kostnaden då? Ja 1.250 Dollar i inköp landade på 53.000 Sek inklusive frakter, exp. avgifter, tull och moms! Inte så billigt längre, pust!
Kommentar av Janne Hansson den 10 Mars 2010 kl. 13.34
Hmm! En utombordsmotor får ju plats i handsfacket på en gammal Buick. Men kärleken har minst sagt ett pris utöver dom 350 dollar den kostar där verkar det som. Häftig hydroplan för övrigt. Tråkigt att det ska behöva va så krångligt... Och dyrt...
Kommentar av Johan Eriksson den 10 Mars 2010 kl. 13.49
Det bästa och billigaste är om du kan ta den med nån som importerar bilar. Då kan den åka med i skuffen. Har tagit hem en hel godis på det viset. Sen finns det ju firmor som tar hem styckegods typ reservdelar osv. D.v.s. dom har en adress i US som godset går till. Sen packas det i kontainer och skeppas hit. Bra om man köper tunga prylar som man inte kan gå med post. Kommer inte ihåg nån adress på rak arm. Lätta prylar kan ju säljaren skicka med post. Johan
Kommentar av Janne Hansson den 11 Mars 2010 kl. 19.47
...Ja så där jätte lätt är ju motorn inte, allt är ju relativt såklart. 65 kg aluminium och järn kan nog vara svårt att skicka med posten. Jag har några dar till på mig innan dom 22 hästarna flyr sin kos. Jag bugar för tipsen så länge...
Kommentar av Kent Nilsson den 12 Mars 2010 kl. 16.45
Allt hänger egentligen på var i USA motorn finns. Du kan kontakta de företag, som annonserar i biltidningarna om hjälp med hämtning, transport och införtullning. Dom kan säkert stoppa in den i någon lämplig container.
Annars är det inga problem att importera t.ex. båtar och bilar från USA. Jag har under de senaste åren importerat en bil och tre båtar, på mycket smidigt sätt. Men räkna med att slutpriset blir minst 60% högre än det du betalar för bilen/båten.
Den senaste båten fick jag hem för knappt två veckor sedan, en Chris Craft Holiday 1951, i nyskick, som jag lyckades tulla in till 0% i tull och 12% i moms. Enligt uppgift är jag den ende i Europa som lyckats med den bedriften.
Kommentar av Janne Hansson den 12 Mars 2010 kl. 16.59
Hur gjorde du då???? :o)
Kommentar av Kent Nilsson den 12 Mars 2010 kl. 17.39
Ring mig, jag tror det blir enklare, 070 - 662 3216

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2020   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor