Finns någon medlem som känner till vad som gäller för IW31:or idag?

I min brors dödsbo finns en fin och välskött IW31:a från 1974. Min bror, som dog helt plötsligt efter hjärtinfarkt i höstas hade henne sedan 1984 och seglade varje sommar. Han var en inbiten seglare. Jag har försökt sälja båten ett antal månader nu utan att lyckas och nu närmar sig tanken snabbt att jag måste skrota henne, eftersom jag inte har vare sig ork eller kompetens att ha hand om henne längre. Det känns väldigt fel att behöva skrota en sådan fin och vacker, helt fungerande båt, men eftersom jag inte hittar någon riktig intressent finner jag ingen annan råd.

Är det er erfarenhet också att marknaden för IW31:or inte finns? Är Blocket fel marknadsplats? 

Jag skulle mycket värdesätta råd från er kunniga personer som är medlemmar i Swedish Classic Boats!! Min bror kan ju inte hjälpa mig med detta... Ja, detta är ett rop om hjälp!

Visningar: 242

Kommentar av Ulf Myrman den 19 Maj 2019 kl. 22.24

Hej,

Marknaden är rätt "död" för de här fina båtarna tyvärr.

Jag sålde i somras min Mamba 29 via blocket. började att begära 130 000, kröp ned 10 -15 tusen i taget till 90 000 inte ett enda svar, ok behåller henne då. Som sista försök satte jag 85 000 och fyra spekulanter hörde omg av sig så där låg tydligen en gräns på den båten. I stället för skrotning rekommenderar jag att försöka ge bort båten för att slippa det sorgliga skrotningsjobbet, det svider ända in i ryggmärgen att se fullt användbara vackra båtar sågas upp. Hoppas verkligen du hittar någon som tar hand om den vackra båten, 

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2021   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor