Började dagen med att köpa en bra mönjapensel och sedan åkte jag till Ninni. Spanten låg och väntade på mej och eftersom galvningen hade satt igen nästan alla hålen i spanten så fick jag öppna hålen och det tar ju också sin tid. Slog ett par slag med körnaren i mitten på hålen (eller snarare där hålen hade varit) och sedan vidgade jag ytterligare med 5,5 mm borren. Då blir det förhoppningsvis en del galv kvar i hålet (som ju var 6,5mm innan galvning) som maskinskruven drar fina gängor i.

Gjorde inte alla spanten på en gång utan bara noll-paret och så klättrade jag in i båten och tänkte montera men min slöhet senaste tiden straffade sig, det var ju några förtretliga pluggar som skulle limmas i, åtminstone på styrbordssidan. Med andra ord fick jag koncentrera mej på babordssidan. Klämde in spantet under balkvägaren och konstaterade att spantet hade hållit formen i zinkbadet.

Mönjade en sträng på bordläggningen där järnet ska monteras, det kändes lättare att måla där än att kleta på järnet som jag först hade tänkt göra.

Monterade de nedersta skruvarna först och jobbade mej uppåt och det blev svårare och svårare ju längre upp jag kom, förmodligen har borden svällt lite under de sista dagarnas blötväder. De översta skruvarna diffade någon millimeter i höjdled och jag tror inte det var järnet som hade krympt....

Efter lunch limmade jag pluggarna och för att förekomma mej själv lite så kollade jag spantpar 3 också och där behövdes några proppar till. Hoppas det härdar till morgondagen, körde med värmare och kraftig lampa där jag limmat för att få igång härdningen.

Gick ner under båten igen och fortsatte med att vidga de igengalvade hålen, valde spantpar 6 trodde jag och när jag var klar gick jag upp i båten och prövade dem på plats. Satan så dåligt de passade, efter en lång stunds trixande misstänkte jag att jag tänkt fel, och mycket riktigt det var ju spantpar 3 som jag försökte få in på fel plats.....

OK, bara att ge sig och klättra ner och vidga hålen i resten av spanten och bottenstocken. Jag nöjde mej med det för idag och packade ihop och åkte hem till barnen och lagade mat. 

57 och en halv arbetsdag kvar nu tror jag

Visningar: 107

Kommentar av Joakim Funhammar den 12 December 2011 kl. 20.17

Vill bara på peka att gallv kryper så om du har borra i den och skadat hålet lite så kan gallven krypa igen skadan. bara en liten tröst när du nu måste borra i dom ny gallvade delar. :-)

Kommentar av Tor Hedvall den 13 December 2011 kl. 20.57

Tack Joakim,

Jag tänkte lite på det när jag höll på så jag var inte så orolig.

Samtidigt funderar jag på att montera offeranoder på de bottenstockar som alltid kommer att ligga i lite vatten nere i hålrummet.

Finns det något negativt i det eller risker på något sätt?

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2020   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor