För två månader sedan blev jag och min kamrat, Lars Nordlund, tipsade om att Dezir kunde vara till salu. Vi for till Herstaberg i Norrköping där hon låg på land sedan ett antal år. Vi besiktigade, prutade och köpte...

Nu har tiden kommit för att ta henne till Saltis. Väl här så ställer jag in henne i hallen där vi har luftfuktarna inställda på 65%. Här får hon acklimatisera sig ett tag innan arbetet med att få igång henne kan börja.

Igår så åkte vi till Herstaberg för att hämta henne. På vägen dit hjälpte vi Dick på Alvarbåtar med att transportera hans nyinköpta 5,5:a S-2, S/Y Alearis, från Karlslund till Herstaberg. Dick hjälpte sedan oss med att lasta på Dezir på Tittis lediga trailer. Sen for vi tillbaka till Saltis... Stort tack till Dick på Alvarbåtar. (Vi fick även en pratstund med Alvar, 88 år, som berättade om båtar, båtbygge, segling och roliga personer...)

S/Y Dezir:

Konstruerad av Tore Holm, Byggd av Harry Becker på Rödesunds Varv 1927 på beställning av Karlstad SS. Dezir är alltså Karlstad SS lottbåt 1927.Mycket väldokumentarad med det mesta från styrelsemötet där det bestäms att beställa henne och framåt. Vinnarfamiljen behöll henne i 50 år!

Hon byggdes och klassades som A30 S-90. 1941 ändrades bla rigg och hon klassades om som A22 S-247.

Här är min tjusiga 93:ans Subaru Legacy med Alearis på trailer vid Skansundet.

Först lastade vi Dezir vid Herstaberg. Sen for vi till Lindö för att hämta mast, bommar, segel, dynor och all inredning.

Där möttes vi av säljaren, Lars Knutsson.

Här har så Dezir kommit fram till Saltis. Nu väntar bara att köra in i hallen...

Med seglarhälsning/Bobby Cyrus

Visningar: 591

Kommentar av Åke Karlsson den 12 Juli 2013 kl. 8.37

Dunk i ryggen till er två som tar hand om denna skönhet !

På tal om Alvar så köpte jag en båt av honom 1991 en Parad 860 som jag hade i 18 år. När jag började att pruta på priset så frågade han om jag var ARAB . Men han var en trevlig person och vi kom överens.

Kommentar av Lasse Modin den 12 Juli 2013 kl. 12.32

Vilket vackert skrov! Toppen att det finns entusiaster som ni så att man får se riktiga segelbåtar även i framtiden...

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2021   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor