Dök på denna båttyp i letandet efter info om min egna båt. ”Den flytande sportstugan” ritades av CG Pettersson (ritning # 937) och såldes i mitten på trettitalet av Firma Båt-Tjänst. Måtten var 7,5x2,4m och enligt uppgift var det en tvåcylindrig Triumf motor installerad i. Priset låg på 3000 kr

En mycket intressant båt tycker jag som också säger en del om tiden den byggdes i, en båt av sin tid :) Hade varit kul att få reda på mer om den. Slänger ut frågan här på SCB, vet någon om det finns någon av dessa fortfarande kvar? Var byggdes de och blev det någon hit försäljningsmässigt?

Visningar: 468

Kommentar av Anders Værnéus den 13 Mars 2013 kl. 19.57
Vi har en mycket namnkunnig sådan i Sjöexpressbåten Solbådan från 1936. Medlem här på siten....
Kommentar av Johan Wahlgren den 13 Mars 2013 kl. 20.29

Aha, då är jag med! Solbådan har jag ju kollat in sedan tidigare. Riktigt fin båt! Så då var det Sjöexpress som byggde dessa båtar åt firma båt-tjänst... om det dyker upp en till i serien så säg till. Jag har ännu ingen båt 2 o båt tre som många av er andra här på scb ;)

Anders, när kommer boken om varvet Sjöexpress o "Sir H. Forslund"? Kunskapen du har måste bara in i en fin bok för framtida forskning om fritidsbåtens tidiga år! :)

Kommentar av Anders Værnéus den 14 Mars 2013 kl. 8.05
Nja, Sjöexpress byggde nog bara Solbådan. De andra byggdes på ett antal olika varv. Båttjänst var inte trogna något speciellt varv utan gjorde upphandlingar för var båt de ville bygga.
Bok? Jo material om familjen finns. Mycket! Och visst skulle det vara kul att sammanställa...
Kommentar av Johan Wahlgren den 20 Mars 2013 kl. 10.23

Skulle verkligen vara kul! Med tanke på att de andra böckerna som skrivits om pettersonbåtar och 1900-talets båtliv är slutsålda så verkar det ju helt klart finnas ett stort intresse. Jag har fått jaga på antikvariat för att hitta mina exemplar...

Hittade nu fram till de som är skrivet om "sportstugan" i boken Petterssonbåten. Mycket intressant och kul läsning :)

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2022   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor