Då har man kompletterat sin träbåtsflotta med en veteranbåt i Classic Glasfiber. En riktigt cool Monark Sport från 1962 i patinerat originalskick kom hem på nationaldagen. Vi hämtade henne på en ö uppe i Blidösundet i Stockholms Skärgård och bogserade henne via Furusundsleden ner till Skeppsdahl strax norr om Åkersberga. Där lastade vi henne på en trailer och tog sedan hem henne via landsväg. Nu pryder hon sin plats hemma på gårdsplan i väntan på lite småfix inför sjösättningen. Alla som passerar blir väldigt förtjusta i henne och det är förståeligt tycker jag.

Visningar: 741

Kommentar av Erik Olof Tidblad den 8 Juni 2010 kl. 7.11
Varför ingen bild, Mikael????
Kommentar av Micke Öhman den 8 Juni 2010 kl. 11.02
Den kanske påminner nåt åt det här hållet:


???
Kommentar av Micke Öhman den 8 Juni 2010 kl. 11.03
eller såhär:

Kommentar av Mikael Frank den 8 Juni 2010 kl. 11.30
Glömde tyvärr lägga bild i bloggen men jag lade i alla fall upp ett album som heter Monark Sport. Mitt skrov är väldigt likt de som Michael Öhman visar men rutramarna är inte av trä på min båt. Jag tror Monarkbåtarna med trärutor kallas för Monark Camping. Titta gärna i mitt album Monark Sport för bilder av min nya skönhet.

Kommentar av Mikael Frank den 8 Juni 2010 kl. 20.22
Ja den är onekligen mycket lik Avant 44 Sport. Jag vet inte vilket år katalogen är ifrån men min båt är nog lite äldre eftersom den har wire-styrning (verkar vara original) istället för Teleflex-styrning som det står i katalogen att Avant 44 har. Min båt är dessutom lite smalare ( 1,62 m istället för 1,7 m) och lite lättare (210 kg istället för 225 kg) men har samma längd som Avant:en (4,27 m). Min båt har också svagare max motorstyrka, 30 hk enligt skylten medan Avant:en har 50 hk . Avanten har också ryggmotvända säten men det har inte min båt. Det finns alltså en del skillnader så jag har kanske en tidigare motsvarighet till Avant 44 Sport. Förra ägaren menade att den var från 1962, men det står inte på någon skylt.

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2021   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor