Anders V. tipsade för ett antal dagar sen om en Alfa på Blocket. Tipset rörde om i min minnesbank, visst var det väl så att det i något av min ungdoms husorgan, "priskuranterna" (gammalt uttryck för katalog) från Sven E Truedsson, Wenzels & Thor Hobby. under senare delen av 60-talet fanns en Alfa som byggsats? Häromdagen knallade jag så upp på verkstadsvinden, plockade fram de kära gamla katalogerna och bläddrade, jo men visst! där fanns den ju! Och härmed har jag nöjet att låta er njuta av ett axplock priskurantsnostalgia, finns intresse så kan jag publicera mera. År det för övrigt någon som känner till någon sådan modellbåt idag?

 

Länge leve modellbåtarna !!!!!!!!!!  

 

//Åke M.

 


Visningar: 1911

Kommentar av Ulf Lindén den 7 Februari 2011 kl. 7.53

Oj, oj! Det är inte bara trevligt umgänge och god mat som lockar till Svenstavik!

Dags att börja planera in en ny resa snart?

Kommentar av Åke Månsson den 7 Februari 2011 kl. 19.43

Jo det gäller ju att ta hand om sina gäster och bjuda på både andlig och lekamlig spis som det så vackert heter med ett lite fromt språkbruk................och som sagt sommaren närmar sig och vi ser fram emot ett nytt besök.

Jag fortsätter modellbåtstråden med att lägga ut en bild på mig själv från sommaren 1969, i knät har jag en båt som jag ritatde och byggde alldeles efter egna ritningar, låt vara att jag blivit inte så lite influerad av Halvor Rosenbaums Bahamabåtar. Sommaren 1969 gjorde jag en resa till en kompis i Motala med resväska i ena handen och båten i sin låda i den andra, mellanlandning i Stockholm, besök på Thor Hobby på söder, fortsatt kånkande med allt tröttare armar, pendeltåg till Kungsängen för övernattning hos kusinerna Arne och Anders, längs promenadenvägen från pendeltåget låg ICA-affären som drevs av den inte obekante båtbyggaren Gilbert Englund, utanför butiken stod hans magnifika Oldsmobile Tornado. Den blyge norrlänningen tog mod till sig och klev in i styrenångorna i Gilberts verkstad, inte utan stolthet fick jag också öppna på locket till båtlådan. Resan fortsatte så småningom till Motala för bad och båtkörande vid Varamobaden, månlandning på TV mm mm mm.

Lägg för övrig märke till farfars aktersnurra! en hemskans rackare till Clinton, den dagen jag drabbas av  kärlkramp i vänsternäve

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2023   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor