Første turen etter oppussingen.

Visningar: 247

Kommentar av Erling Marcussen Timm den 24 Februari 2013 kl. 20.48
Nydelig båt Øyvind!

Vet du om dette er en norsk båt? (Jeg vet jo at vi har nosrke Polar fra Grimstad - kjent for sine plastsnekker - men jeg har aldri sett noe som din båt før).

Lekker!

Erling
Kommentar av Øyvind Parken den 26 Februari 2013 kl. 9.21

Tusen takk for tilbakemeldingen.

Båten er en Polar 17 fra begynnelsen av 1960-tallet, og absolutt en del av Norsk plastbåthistorie. Polar 17 ble i sin tid bygget av Polarplast fra Tromøya, Arendal. De ble startet opp i 1961 av bla Arne Kilen og Andreas Gjervold. De produserte også etterverdt de kjente Polar-snekkene. I tillegg til Polar 17 og snekkene, laget de også mindre robåter. Senere er produksjonen flyttet flere ganger. Nå er det Polar Boat, Skien, som har retten til navnet (de jobber faktisk med å lage en ny variant av Polar 17).

Skrog støpt i ett stykke av glassfiber med dobbel bunn. For- og akterdekk i teak og med dollbord og midtfisk av mahogany. Levert med to forskjellige vindskjermer; en buet Plexiglass eller mahogany rammer. Den ble markedsført som en elegant og luksuriøs passbåt med utmerkede sjøegenskaper.

Dessverre en litt glemt perle blant Norsk båtproduksjon :-)

Kommentar av Erling Marcussen Timm den 2 Mars 2013 kl. 20.22
Men du verden for en perle!
Kommentar av Hasse Faxe den 18 Juli 2013 kl. 19.55

Hej Øyvind,

Kender du noget til storebroen Polar 20. Jeg har købt en ældre klassiker af en mand i Kungsbacka i Sverige og er i gang med at renovere. Meget stort projekt. Han insistere på at det er en Polar 20 men jeg kan ikke finde dennogen steder.

Dit input vil være stor hjælp.

 

Venlig hilsen, Hasse 

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2024   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor