Jag ber om er hjälp och då jag snart börjar bli grå hårig av letande efter min dröm båt. Åren har gott och mitt letande efter en Ockelbo Lux Futura. Det verka nästan stört omöjligt att hitta en till salu.

Så nu ber jag er som är proffs om hjälp att hitta en till mig. Har ni kontakter eller vetskap om hur många som finns i sverige och om någon möjligtvis kan bli till salu, kanske dödsbo eller ett objekt.


Tack för svar.
Henrik Jensen
hotstoff21@gmail.com

Visningar: 135

Kommentar av Robert Sollare den 24 Augusti 2017 kl. 12.12

Hej,

Testa med Ockelboklubben. 

Kommentar av Robert Sollare den 24 Augusti 2017 kl. 12.18

eller http://www.beckermarinette.se/andrafinabatar.html

"... något mycket sällsynt på dessa sidor, nämligen en båt helt byggd i plast. Det är en Lux Futura, konstruerad 1961 av Bengt Allskog och Eric "Ockelbo" Lundgren. Den minst sagt futuristiska skapelsen, som bland annat hade radio och TV i den halvcirkelformade sittbrunnen, var extremt utformad med catamaranskrov (3,85 x 2,15 m.) och två Archimedes utombordare. Fart 35 knop, pris 12.000 utan motorer. 
Frågan är om denna båttyp någonsin kom i produktion. "

Kommentar av Robert Sollare den 24 Augusti 2017 kl. 12.27

"

Beställningsbygge.

"Ockelbo-katta" med två skrov, dubbla 25 hk Archimedes-motorer. 3,85 lång och 2,15 bred, fullständigt lyxutrustad. Det var ett beställningsbygge som man inte siktade till någon serieproduktion av. Men uppmärksamheten fick man i alla fall med denna Alskog-design."

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2021   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor