Hej Mercury-vänner,
Jag har varit med i Mercury rak 4-gruppen sedan i somras och snappat upp mkt  nyttiga faktai era chatar m.m.
Jag har en 50 HK (från tidigt 70-tal) sedan ett drygt år tillbaka och den har funkat bra. Men för två veckor sedan glömde jag att sätta tillbaka bensinslangen (med bajonettfattning) i motorn efter att jag kört slut på bensinen i förgasaren (jag har lärt mig att det är bäst att inte ha bensin i förgasaren för länge, och därför köra slut den efter en båttur).  Och nu när jag skulle köra och satte tillbaka slangen i motorn så märker jag att det inte är riktigt tätt vid bajonettfästet i motorn (att det liksom glappar på något sätt) vilket gör att dels läcker det lite bensin, dels stannar motorn efter ett tag (kan tänka mig att det inte blir ngt sug in i förgasaren liksom).
Ska nu försöka fixa detta men tänkte höra med er först om ni varit med om liknande eller har några tips att ge innan jag ger mig i kast med bajonettkopplingen?
Mercury-hälsningar
Helmer

Visningar: 744

Inlägg i den här diskussionen

Fördelen med att köra slut på bensinen i flottörhuset är att flottören inte fastnar i sitt högsta läge.

OM flottören gör detta får inte motorn (Mercury 50-60-tal) något bränsle till de cylindrar som matas med den förgasaren.

Talar av egen erfarenhet med min Mercury Mark 30H 1956.................

Hej Robert,  tack för den förklaringen,  då vet jag varför man ska köra slut på soppan.

Kan jag passa på att höra med dig om du sprayar in ngt som heter foggning oil i förgasaren när du kör slut den sista bensinen för säsongen.? Jag har hört att man kan göra det men inte testat själv än.

Nej det gör jag inte. Men jag förvarar min motor inomhus i mitt uppvärmda garage  :-)

Läckage bajonettfattning.

Hej. Har en svart/vit 50 HK tidigt 60-tal. Går bra, men när jag fällde upp motor vid transport blev det läckage vid bajonettfattningen. Nu är den svårstartad. Går en stund (1-5 min) tills den dör. Sen får jag inte igång den.

Upplever att det är bränslefel. Tänder med startgas men orkar inte suga bensin.

Något tips vad jag kan göra?

Vänligen

Gunnar

I bajonettinfattningen sitter det en mycket liten oring. Kolla om den är kvar annars läcker den bensin. Att ta av och på bajonett infattningen är något jag gör mycket sällan just med tanke på risken att oringen försvinner eller brister.
Mvh Robert Sollare

RSS

© 2023   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor