Hej! Jag har en Lancer 23:a 1972 med rak axel. Det vill säga motorn mitt i båten med durk utrymme bakom. Båten har inte, men kan ha haft original, en soffa i aktern. Nu sitter där endast ett löst skott skruvat i överkant med stöd mot durken. Detta gjordes förmodligen för att få större durkyta då båten tycks ha använts företrädesvis för trollingfiske. Det är inte vad jag har tänkt utan skulle haft mer nytta av fler sittplatser. Eftersom jag sett bilder på båtar där soffa finns är jag inte orolig över att tillföra något som inte fanns att få original. Därmed är min fråga, har något tilgång till ritningar på en sådan soffa alternativt en kontakt som kan skaffa en färdig soffa eller stomme.Tack på förhand.
Mvh Martin Dahl

Visningar: 600

Gör ett inlägg på det här

Inlägg i den här diskussionen

Hej Martin,

Kollade i "The essential Guide" - den har soffa bak, framsätena är av den traditionella modellan som man kan vika ner till en "solsäng" uppfällda sitter man med ryggen mot varandra

 

Kolla med lancerklubben - de kan säkert hjälpa dig

/T

Torbjörn,

Tack för snabbt svar. Vill tala om att jag är en färsking i CC sammanhang. "The essential Guide" låter som något jag borde ha. Var får jag tag på den?

Rygg mot rygg stolarna har jag sett men bara i båtar med motorn bak och drev. På min med rak utgående axel och motor mitt i under en huv med durk runt om är de istället snurrbara framstolar på stativ. Jag kollar med CC klubben också.

 

Mvh

Martin

Är båten du har nåt åt det här hållet:

detta är en Commander dock tror jag???

Här är en länk till boken:

http://www.amazon.com/exec/obidos/ASIN/0917376536/qid%3D1021242638/...

Chris-Craft: The Essential Guide

Här verkar vara en bild

chris craft lancer 23

http://www.tradingdock.org/1923

 

 

Tack, precis så kommer det se ut när den väl är på plats. Layouten är liknande commandern ovan men Lancern har annan skrovform i aktern där man gjort plats för propeller och roder med hjälpa av en halv "tunnel". Utmaningen nu är att få fatt på soffa eller ritningar. Jag skall komma med en del CC Lancer klubben. Tack för att ni engagerade er. He en god söndag. Martin
Bilagor:

The essential guide är en bok med alla CC modeller, bild och spec på samtliga 

Finns att köpa på nätet  - typ Amazon - ges ut av the mariners museeum

När det gäller Lancer i Sverige så är nog mer insatta än jag http://www.lancerclub.se/

/T

RSS

© 2023   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor