Hej!

I försomras köpte jag en liten båt som skulle bli ett tvärprojekt och snabbt kunna doppas i sjön. Så klart blev det mer jobb än man tänkt (att man aldrig lär sig). Slutade med jungfrufärd i slutet av augusti, när sommaren i princip var över här uppe i Piteå.

Det är min första egna båt och självklart har jag redan fått mersmak för båtlivet.

Tänkte visa upp lite bilder. Bilder på projektet. Vill självklart ha kommentarer, både bra och dåliga. Gärna tips på förändringar, vill ju att båten ska vara så original som möjligt, om än några detaljer som piffar upp. Jag har förstått att soffan bak egentligen ska vara fram!? Dessutom är akterspegeln ombyggd för långriggare. Blir nog att återställa och byta motor till sommaren.

Om någon kunnig skulle kunna berätta år och modell så är jag väldigt tacksam. Tror iaf att det är en Selboy, men det finns inte kvar någon skylt i båten, tyvärr.

Bilder på projektet

Visningar: 1077

Gör ett inlägg på det här

Inlägg i den här diskussionen

Välkommen bland renoverarna Rikard! Tyvärr kan jag inte bidra med några uppgifter om din Selco, men det ser ut som om du gjort ett rackarns fint jobb! Jag gillar ratten!

Tack så mycket, Jan!

Det har varit en fantastisk resa för en som inte kunnat speciellt mycket om båtar. Tur nog så har jag en granne som plastat diverse båtar och skoterpulkor i sina dagar, så det har ställts en del frågor till honom.

Dessutom älskar jag utmaningar och då är en båt ett perfekt objekt, tycker jag.

Ser fram emot många sköna sommarkvällar i båten.

Hej Rickard

För några år sedan "renoverade" jag en Selfleet Monaco=samma båt som Selboy. Jag tror att ditt ex är från 64-68. Främre sätet i min var en lös plastkonstruktion som bultats i skrovet med ett överdrag som dyna. Bak ska det normalt inte vara något säte på modellen utan akterdäck. Aktersätet fanns att köpa till som tillbehör. Varför ska du byta motor? Båten går mkt bra med 20-30 hk. Jag tycker att du ska försöka finna en orginalratt märkt N.K. Kristenson med lintrumma!

Om du säljer motorn, kontakta mig!                                    Labe Larsson 070 6604730

Hej!
Jag tycker inte båten ser rätt ut med en Pentamotor.
Dessutom så är den snuskigt stor, tung och långriggad.
I somras hann det bara bli en provtur, men jag var missnöjd. Kom bara upp i 20 knop. Hade förväntat mig lite mer. Ska dock prova mer i sommar. Motorn är dock riktigt fin. Fyndade denna knappt använda motor till ett hutlöst lågt pris. Problemet som jag har märkt är dock att volvo knappt vill veta av att de tillverkat motorn. Finns knappt någon info någonstans och reservdelar är ju bara att glömma. Dyker upp delar då och då på tradera, men vad gör det om man behöver delar Nu. Jag tro,r att en 40 hk mercury eller liknande passar bättre på båten.
Angående linstyrning och ratt så låter det intressant. Har gått i tankar att byta till lina men vet inte var jag ska söka för att hitta. Teleflex passar inte bra på denna båt.
Vänliga hälsningar
Rikard

Hej

Gör som jag gjorde. Jag fick tag på en Attwodrat genom vår egen sida. Volvomotorn är i stort samma som Penta E50, Archimedes och cresent. Den har 3 förgasare, eller hur.

Jag hade en E50 på en liknande båt, den gick bra. Går din på alla cylindrarna?

En bra motor är Mercury 22 och 25. Då går båten 20-23 knop

på bilden: Kanalbåt 2011 Sea Bird 1960

mvh Labe Larsson

Bilagor:

Jag blir osäker, men visst tusan är det bara 1 förgasare på min motor!? Har dock ingen möjlighet att kolla upp det nu för det är så fruktansvärt mycket snö ute. Kommer mig inte fram till båten riktigt än.

Nog går den på alla cylindrar. Motorn går faktiskt riktigt fint. Lättstartad och varvar bara bra.

Skulle tro att du behöver skruva på en förhöjning på akterspegeln om du ska köra med den långriggade Pentan. VP:s utombordare är bra grejor, men som du säger mkt svåra att få tag i reservdelar till numera. Ibland får man hitta på lite. Impeller kan vara ett elände att få tag i. Då kan man med fördel titta i Tohatsus sortiment. Med lättare modifiering (borra upp centrumhålet liiite) så passar det i Pentan. Funkar på VP350 och VP450 i alla fall. VP400 är inte likadan utan mer besläktad med VP700.

Vill du sälja Pentan så ställer jag mig i kö efter Labe :-)

/Stefan

Tack för tipset om impellern. Vet att det går att hitta beggat, men det känns nästan värdelöst.

Akterspegeln är höjd och det är en av anledningarna som jag inte vill ha kvar den motorn. Har inte bestämt mig än, men måste kanske kapa upp akterspegeln i vår och då känns det dumt att inte återställa den till originalhöjd.

Är det någon som vet om man måste känna oro över fukt i akterspegeln? Hur långt kan det gå innan ett ingrepp blir aktuellt? Tyvärr så hade tidigare ägare struntat i att täta gamla hål borrade i akterspegeln. Jag vet att det är fukt däri, men inte hur mycket.

Hej igen

Vad det gäller akterspegeln är det inga större problem då båten inte har något akterdäck. Jag har för mig att det sitter en inplastad plywoodskiva som inte täcker hela bredden. Provborra på några ställen. Är det mjukt, ta bort från insidan och plasta dit en ny, lätt som en plätt! Men såga inte bort aktern, vilket jag sett bland renoveringstipsen. Jag får nor böja mig för bättre vetande, det är 55:an och E50 som har tre förgasare. Om du behöver delar finns dessa med säkerhet hos Marinhallen i Lista Eskilstuna.

 

mvh LabeL

RSS

© 2020   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor