Hej Alla, 
Jag heter Erik Sandström. I vad som följer kommer jag att berätta om min pappas dröm, som jag vill hjälpa honom att uppfylla. Jag hoppas att ni vill lyssna på min berättelse och bidra med era idéer! 
 
Jag håller min idé hemlig för honom tills vidare eftersom jag vill ge honom en överraskning som visar på betydelsen av alla historier han berättat under min uppväxt med sin drömbåt Krios. Det är också mitt sätt att visa hur mycket han betyder för mig. 
 
Min pappa, Stig Sandström, har ägt båten Krios sedan 1970-talet. Hon är byggd på Väggavarvet runt 1950 och användes först för fiske, men byggdes sedan om till fritidsbåt någon gång på 60-talet. Hon är klinkbyggd i ek, med teakdäck och drivs av en 25-hästars Seffle tändkulemotor. Jag bifogar ett antal bilder på henne (se länk nedan) samt av en modell pappa fick i 50-års present. Jag tycker personligen att hon har oerhört fina former och proportioner för att vara en bruksbåt. 
 
Krios står på land sedan 1991, då pappa drabbades av ett fruktansvärt ryggskott då han jobbade på henne. Sedan dess har han periodvis svårt att gå på grund av ryggen och att samtidigt vara pappa till två barn och arbeta heltid gjorde det omöjligt för honom att prioritera båten. Under min uppväxt berättade han dock alltid entusiastiskt om sina planer för Krios i detalj, och han köpte ständigt delar och ek till Krios som han ville använda vid hennes renovering. Det gjorde mig dock alltid uppgiven att aldrig se idéerna förverkligade.  
 
Nu är pappa pensionär och har mer tid, men det är inte värt att offra hans rygg för att renovera Krios på egen hand. Jag är heller inte i sits att renovera Krios, dels på grund av bristande skicklighet och dels på grund av min egen livssituation med studier. 
 
Min idé är att Krios därför ska skänkas till en förening/stiftelse/båtbyggarskola eller säljas till en passionerad privatperson så att hon kan renoveras till ett sjödugligt skick så att både pappa och människor i framtiden äntligen kan få uppleva henne igen.  
 
Jag skulle vilja höra med er vad ni tror är det bästa sättet att att lyckas få Krios sjöduglig igen. Alla typer av idéer mottages.
 
Bilder på båten finnes här: 
https://drive.google.com/file/d/14Ju6Ocm9eU2cXCfPVTF9Y1NdMAt55nkl/view 
 
https://drive.google.com/file/d/1royfvz5oBtGcneEsJRf0GZmvD07psy1_/view 
 
https://drive.google.com/file/d/1cC99C6jah-ikxz-cj7loREhoq2jnK7qx/view 
 
https://drive.google.com/file/d/1zSFvWSBaJpevtCSDj1X9kIgQzK_LYsie/view 
 
https://drive.google.com/file/d/1ydP9v5oZJQPlEiyuaTiXABAVRf0Sjwsm/view 
 
https://drive.google.com/file/d/1Pq2Td1kd88Y71cG4sHXmgEbkHVbaSXwo/view 
 
Tack för att du tagit dig tiden att läsa om min pappas dröm. 
Bästa hälsningar 
Erik

Visningar: 164

Gör ett inlägg på det här

Inlägg i den här diskussionen

En vacker båt förtjänar ett fint omhändertagande.

Hoppas du får ett attraktivt napp på din fråga.

Hälsningar Uffe Myrman

RSS

© 2023   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor