Hur gör man för att limma eller spackla när man jobbar i ett tält utomhus? Får man helt enkelt vänta till våren eller kan det funka med typ infravärme eller att värma med en varmluftspistol?

Behöver limma några saker med epoxi men den härdar ju inte under 10 grader varmt...

Visningar: 297

Gör ett inlägg på det här

Inlägg i den här diskussionen

Om det är en liten yta du behöver epoxilimma, kan du ju alltid bygga en liten låda över området som du håller aningen uppvärmt med en kupévärmare eller dyligt...

;-)

Ja, det var ju en idé :) Ytan är ju inte så stor.

Jag håller på att sätta dit nya stävbultar och ska hälla epoxi i skruvhålen och plasta igen hålen i stävplankan (heter det så?). Du förstår nog vad jag menar. Har sågat bort bitar av plankan för att komma åt och dom ska limmas tillbaka igen. Sen ska det plastas ovanpå. Botten är epoxibehandlad med glasfibermatta på så det är lite som att meka plastbåt.

Hej,

En enkel och väl fungerade lösning är att köpa en elektrisk filt. Lägg den i en sopsäck så den inte blir förstörd och sätt fast den över stället där du ska limma. Då får du en bra värmd yta där filtens termostat ser till att temperaturen är rätt.

Hälsar Janne

Tackar för tipset! Får se om det kan fungera. Går kanske bättre till däck och liknande. Kanske kan användas ihop med en värmefläkt eller liknande.

RSS

© 2020   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor