Jag är i startgroparna att dra igång en kurs i träbåtsrenovering i samarbete med ett studieförbund. Alltså en studiecirkel med x antal träffar där både historia, materiallära och praktiska delar som bordbyte, spantbyte/reparation ska vara med.

Har funderingar på två olika upplägg. Kurs med två träffar i veckan (vardagskväll och heldag lördag eller söndag). Samt en veckolång sommarkurs med eventuellt boende för långväga deltagare.

Vill gärna ha era synpunkter/idéer på detta.

 

Tack på förhand// Per-Åke

 

www.sani.nu

 

Visningar: 98

Gör ett inlägg på det här

Inlägg i den här diskussionen

En bra idé som finns på andra orter i Sverige. Jag gick själv en sån otroligt inspirerande Träbåtsägarekurs för några år sen. Den var under 10 onsdag-kvällar i Medborgarskolans regi.
Rekommenderas starkt för den som har tid & möjlighe
t!

 

Finns några liknande koncept att läsa på runt här:

http://www.skeppsholmen.fhsk.se/default.asp?sID=1672&mID=3&...

http://www.folkhogskola.nu/Sok-kurser/Sodermanlands-lan/Stensunds-f...

http://www.stensund.se/linje.aspx?id=15#Trabatsrenovering

 

 

Tackar ödmjukast för dom tipsen :-)

Hej,

 

Låter kanon!

 

MVH

 

Stefan

En liten enkät fråga till medlemmarna här...

Hur mycket skulle du vara beredd att betala för en kurs på ca 40 timmar fördelade på fyra veckoslut och som innehåller teori och praktik.

Teori bestående av materiallära och praktik med bland annat bordbyte, spantbyte/reparation och underhåll.

 

Tacksam för svar då jag håller på att planera för kurs till hösten.

Andra idéer och synpunkter tar jag också gärna emot.

Mvh

Per-Åke

 

Jaha... då var jag ytterliggare ett steg på väg med kursen.

Kolla på kurser på min hemsida.

 

www.sani.nu

 

Hej Påke. Det verkar skitbra med lite kurser för alla träbåtsälskare så dom inte tappar sugen och köper en styrenbalja istället. Plastpest kan ju drabba en på mer än ett sätt. Hör gärna av dig om du behöver någon assistent/hjälplärare främst på veckokurserna. Mvh Sjögren

RSS

Du tittar på Swedish Classic Boats tack vare


En av Sveriges största coupéer

Tyvärr måste vi sälja den underbara stora coupéracern Våg från 1954. Hon var tänkt att bli en keeper men hon behöver få en ny ägare som har tiden och möjligheten att återbörda henne till den fantastiska båt hon är.
Byggd för dubbla motorer och en inredning som skriker 1950-tal, är hon en av de få kvarvarande stora mahognyracerbåtarna i Sverige. Byggdes för en av Owe Forslunds favoritkunder, gjutarmästaren Hjalmar Lundberg i Stockholm, som utrustade henne med specialdesignade beslag. Efter några år såldes hon och nästa ägare kom att behålla henne mycket länge. 
Idag är hon fortfarande i ett nästan helt komplett originalskick, men behöver en hel del arbete i botten, två nya motorer samt en finishöversyn. Detta är en unik båt som nu är till salu. Köp henne och bli ägare till en båt som garanterat inte sjunker i värde. 
Självklart hjälper vi dig mer transporten och även renoveringen. Så att hon på bästa och enklaste sättet för dig kan återuppstå som den fantastiska båt hon är.

Pris: 59.000 kr

mejla till anders@sjoexpress.se

Unik Forslund 1927

Kim är en av få bevarande Forslundbåtar från 1920-talet. Hon är fortfarande i ett fantastiskt iskruvat originalskick och behöver nu en ny ägare som lyfter henne till den grace och stil som hon är värd.

Pris: 35.000 kr

mejla till anders@sjoexpress.se