Någon som har KSSS årsbok 1905 att sälja?  Får jag den så har jag alla KSSS årsböcker från 1896 till 1936. Jag har dubbletter av 1906, 1908, 1909,1911, 1918 och 1919, så jag kan byta också.

Med vänlig hälsning

Jan Ulvås

Visningar: 296

Gör ett inlägg på det här

Inlägg i den här diskussionen

Hej Jan,

Det är lustigt att just 1905 är svårast att få tag på. För en månad sedan lyckades jag komma över den via ett barnbarn till konstruktören Albert Andersson så nu är min samling komplett.

Ett tips är att hålla koll på Tradera, Blocket, Bokbörsen och Antikvariat.net men det kanske du visste.

http://www.antikvariaterato.se/ brukar kunna hjälpa till också, han har fler böcker i sitt lager än vad som finns på nätet.

Lycka till

Hälsningar

Tor.

Tack för tips. Det tråkiga är att jag har haft 1905, men den har försvunnit av någon anledning. I alla mina  årsböcker (eller rättare sagt våra eftersom vi är en syskonskara som äger dem) har vår farmors far skrivit sitt namn. Han hette John "Glas-Calle" Carlsson och var känd kappseglare runt det förra sekelskiftet och fram till sin död 1935. Men har vi bara en bok utan hans namn så kan vi väl leva med det :)

Trevlig helg

Jan

Jan, tala om proveniens med den signaturen i böckerna. Gillas storligen. Lämnade han efter sig mycket litteratur?

Och Tor. Att ha AA skrivet är ju en del av svensk yachthistoria. Avis...

Tyvärr hade Albert Andersson inte signerat boken men under mitt besök hos släktingarna fick jag läsa (och hålla i) ett brev som Anders Zorn skrivit till Albert om Mejt II som byggdes 1910. Även Emma Zorn skrev ett brev till Albert om att det vore enklare med en fotogendriven värmare i båten än en träkolsdriven.... :-)

Kom vi sidan av ämnet nu ?

Anders,

Förutom KSSS årsböcker så har vi en hel del andra böcker, matriklar, seglingsföreskrifter m m. Om du har vägarna förbi Mansörn så kan du få kolla.

RSS

© 2022   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor