Haloj! ny här på forumet och tänkte dela med mig av mitt lilla vinterprojekt. Har en tid letat efter en liten båt som skulle kunna passa min gamla Crescent marin 18. Hittade denna lilla båt i Örebro.

Så här såg den ut när det begavsig tidigt 60tal. Båten är 2,85 lång och 1.36 bred och mycket flatbottnad.

Visningar: 4470

Gör ett inlägg på det här

Inlägg i den här diskussionen

Har även hittat en stol som påminner om originalstolen. Ska slipas ner och lackas. Måste även klura ut nya fästen.

Här är en bild till på överbyggnaden. Ska plastas och slipas.

Har även plastat en ny liten skiva till aktern. Här provar jag passformen. Verkade bara sitta som distans och den gammla var ej fastplastad utan gick att lyfta rakt upp. Funderingen är om man ska försöka plasta fast den nya?

Gammla styr vajerns plasthölje börjar bli rätt mör. Skulle vilja byta den men allt löper i skrovet (inplastat) det låter som om det sitter block i skrovet så hur fasen drar jag ny vajer? om jag fäster i hopp den nya med den gamla så är ju risken att skarven fastnar i blocken. Nån som har en någon lösning. Vill inte gärna ta upp hål i sidan. Funderar på att prova att skarva med krympslang för att få så lite "utstickande" skarv som möjligt

En liten uppdate! Lilla överbyggnaden är plastad, spacklad och slipad. Blev riktigt skapligt. Har även spacklat alla gammla skruvhål och slipat och slipat och slipat. Tur man har tryckluft så man kan blåsa rent garaget från allt dam :D

Har även bytt styrvajern och det gick kanon att använda krympslang. Körde med dubbla lager och sedan var det bara att dra.

 Här näst ska jag plasta aktern och klura lite på stolen.

Va och fyndade på den lokala bilskroten :thumbsup: Hittade en ratt som påminner en del om originalet :clap2:

Återstår att modifiera rattstången lite och en rengöring då den är lite solkig men jag tycker den blev riktigt bra eller?????????????

Denna lilla dubbelbotnade båt saknar Dyvika, min fundering är om jag ska sätta dit det. Vad är era erfarenheter         Dyvika eller inte Dyvika det är frågan?

Jag har inga erfarenheter, men undrar bara varför du behöver den?

Det går väl lika bra att få bort vatten med öskar och svamp. Det använder jag och har så gjort sedan min första båt - 1956! ;-)

Denna har dubbelskrov, alltså ett tomrum mellan "durk" och botten där det kan samlas vatten eventuellt. Därav funderingen på dyvika

Då va botten och akterspegeln klar. 5 lager Epoxi grund och 2 lager bottenfärg. I morgon vänder vi på steken och börjar måla ovansidan

 

Då va sittbrunen klar återstår att måla däcket!

RSS

© 2024   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor