Jag har nästan dagligen öppnat siten för att läsa om allas båtar och se hur ni har gjort. Länge har jag längtat efter att återigen köpa en träbåt och sedan få henne fin under en eller flera vintrar. För ca 20 år sedan köpte jag, min bror och en kompis en Kungskryssare som stod i en lada. 600h senare hade vi byggt ny sittbrunn, monterat ny motor och lackerat om hela båten. Känslan när vi gled in i Vikens hamn var stor. Men hon såldes för att inte förstöra relationerna i gruppen. (Två förstod vad vi gjorde, den tredje var inte riktigt närvarande hela tiden...)

Nu i sommar var det dags. Jag kikar på Blocket och hittar en till synes fräsch motorbåt. Men eftersom jag redan har en segelbåt och vi har mycket annat för oss (bla 5 hästar och en gård) så inser jag att jag bara ska visa båten för hustrun. Möjligen sade hon: "Fin båt". Men det hon definitivt sade var: "Vill du ha den?" Underbar hustru. Jag tvekade en vecka sedan ringde jag. Några dagar senare var hon hemma. Båten alltså.

Det finns en del att göra. Men hittills inget direkt strukturellt som behöver åtgärdas. Båten har inte direkt övervårdats, men den har legat under någon form av tak/presenning. Jag är ännu osäker på hur mycket jag behöver slipa för jag vill inte renskrapa allt. Dock ska kabinen bli renskrapad då där finns en del avflagad färg.

Men vilken båt är det? Jag har sökt mycket och det som ligger närmast är en Lillskär Cabin 19. Måtten stämmer och till viss del också överbyggnaden. Men fönstren är inte samma. 

Om jag hittar en skylt kanske det kan klarna. Kanske någon redan vet?

Motorn är troligen från -78. Den ska få en ny impeller i vinter för det var säkert länge sedan sist.

Förifrån.

Också akterifrån.

/Per

Visningar: 334

Kommentar av Kenneth Sandelin den 17 Augusti 2015 kl. 11.55

Fint skrivet Per, en väldigt fin och lagom stor båt tycker jag lycka till !

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2022   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor