Sista delen i fotokavalkaden över resan till Svendborg för ett par veckor sedan.

Lördagen mötte med fantastiskt fint solsken men ingen vind och väderprognoserna gav vid handen att så skulle det vara resten av dagen. Vi fattade då ett beslut att vi inte kunde gå omkring på kajen och vänta på att seglarna skulle komma in från banorna utan vi styrde husbilen hemåt för att kunna segla på söndagen i Mjörn. 

Dock..., vi hade ett besök som måste göras, Wadstedts Båtvarv på Thurö (http://www.walsteds.dk/) strax bredvid, sagt och gjort, husbilen for över till Thurö och där spankulerade vi runt på varvet en stund.

Anitra en dansk Int R8 i fantastiskt skick, lägg märke till skydden runt blocken på backstagen (längst upp på bilden nedan).

Lite längre ut på en brygga låg en gammal svenskbekating, Wallenbergs gamla Refanut som nu heter Ghoster och är till salu; http://www.bentlyman.dk/

Vi kollade runt lite mer men varvet är inte så stort så vi kunde snart sätta kursen mot Gråbo i Västra Götaland. Den här gången valde vi färjan över Öresund då det var kortare väg.

Söndagen randades och vi embarkerade SK55 S50 Lola i sjön Mjörn för en dagsutflykt till Alingsås SS klubbholme Pellholmen. Vinden var svag till obefintlig men solen sken och vi hade en trevlig dag med lite vind på sluttampen.

Lola vid Pellholmen

Kapellen ska läggas på efter dagens segling

Visningar: 720

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2022   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor