Förmiddagen bjöd på en del uppfriskande regnskurar så vattningen under båten gav kanske dubbel effekt.

Roade mej sedan med att gå lös på två träspant, nummer 15 och 16 på babordssidan.

Före och efterbilder: 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

När spanten bara var splitter så tog jag bort pluggarna på utsidan, knipsade av niten på insidan och slog ut den kvarvarande biten genom bordet. Ut på utsidan och ta reda på niten och kolla att jag inte förstört bordläggningen för mycket.

Även här var ena niten i översta bordet och genom balkvägaren kompletterad med en skruv. Skruven var inte svår att få loss från utsidan och för en gångs skull var niten också rätt lätt. Den här niten var krökt uppåt innanför balkvägaren så det var bara att slå med en huggmejsel mitt på frilagda delen av niten så den krökte sig lite till. Slå ett par slag på niten inifrån genom balkvägaren och sedan ett par slag till i mellanrummet mellan bord och balkvägare så ramlade den snällt loss.

Räknade över behovet av 15 mm propp och kom fram till att jag hade en brist på 80-90 stycken så det var bara att montera tappborren i pelarborrmaskinen och sätta igång.

När propparna var klara så ringde Göran Järnruste och ville ha hjälp med påmastningen och när det var klart så hade den här dagen också nått fram till kvällsmatsbestyren så jag åkte hem och utfodrade tonåringarna.

Limningen av propparna får jag försöka hinna med i morgon.

 

Drygt 93 arbetsdagar kvar

Visningar: 49

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2020   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor