Två dussin nitar på plats och förhoppningsvis de sista på ett tag.

 

Lite förmiddagspyssel med att hugga plugg och borra hål för kopparspikarna. Ett par maskinskruvar drogs på plats där det är för dåligt utrymme för att nita.

Nagelapan Göran dök upp under första fikapausen då jag var och tittade på städningen av vaggbacken, klubben rensar bort och eldar upp medlemmarnas "bortglömda" trävirke varje höst. Färre och färre bygger ju hus runt båtarna, många struntar ju helt i att täcka....

Nåväl vi gick och nitade, delade upp arbetet med ett dussin före och ett dussin efter lunch. Dagens nitar är den stora modellen 5 millimeter i fyrkant och 100 millimeter lång så det behövs många slag för att först driva i dem och sedan slå ner brickan för att till sist knacka en fin nitskalle. Vi hade ingen stress så vi tog det relativt lungt men vid tvåtiden var vi klara med dagens beting.

Eftersom detta var sista nitarna (inom överskådlig tid iallafall) så roade jag mej med att krypa runt och räkna hur många det blivit. 393 på styrbordsidan och 332 på babord vilket tillsammans ger 725 stycken. Jag hade kalkylerat med omkring 750 så det var inte helt fel.

Kändes faktiskt lite som en milstolpe idag också men vi kanske inte ska slösa med milstolpar.

I morgon blir det "spantlagsfest" (jämför taklagsfest) så det blir att städa och duka fint i kajutan!

 

61 arbetsdagar räknar jag nu med att ha kvar innan jag kan sjösätta jakten.

Visningar: 207

Kommentar av Benny Elg den 30 November 2011 kl. 21.01

Kul, hoppas du är nöjd med nitningen och att det blir så att det dröjer till nästa gång på Ninni! Passa på att ha auktion på lim spantet jag bjuder en "selma" till att börja med. Ps. 55:an Nora är det den första 55:an?

Kommentar av Tor Hedvall den 1 December 2011 kl. 9.58

OK, jag har noterat ditt bud, ska försöka kränga det i kväll på spantlagsfesten, ska du vara med per telefon eller har du ett ombud i Stockholm?

 

Nora är nog den först byggda 55:an enligt regeln så det är ju extra synd att hon skattat åt förgängelsen. Nu får vi räkna Sagitta som den första kvarvarande 55:an. Hon står på Stockholms Segelklubb om jag inte minns helt fel och är under en långsam renovering.

Kommentar av Benny Elg den 1 December 2011 kl. 12.58

Tyvärr har jag inget ombud men jag lägger ett maxbud: Några pilsner med starkdricka till i Nynäs under OS grejen!  

Ok tack för infon, nyttigt med kunskap.

Kommentar av Henrik Widstrand den 1 December 2011 kl. 15.17

Grattis Tor en bra bit på väg.

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2021   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor