Nå nærmer det seg at min båt skal få kjenne saltvann. Jeg gleder meg stort til den dagen! Motoren er kjøpt og snart på vei og mye utstyr er kjøpt inn. Har bestilt sydamene til å komme for å ta mål til kalesje og puter... Spennende vår som kommer...

 

Se mer på : http://salongbatdrommen.blogspot.com

Visningar: 349

Kommentar av Nina Martinsen den 5 Januari 2011 kl. 8.14

Hei Roger

Flott båt du får deg. Hyggelig og se at den gamle dame begynner å ta form. Har du hatt den lenge? Jeg lurte på om dette er gamle Ruterdamen, men er litt usikker på om størrelsen stemmer. Hvor kommer båten til å hjemmehavn?

Kommentar av Roger Reigstad den 5 Januari 2011 kl. 10.03

Hei!

Ja gleder meg stort :) Eg har hatt den i 3 år og har prøvd å spore opp historien til den. Har komt til at den har mest  sannsynlig gått som skyssbåt i Rogaland under namnet Taifun. Den kommer til å ha hjemmehavn på Halsnøy i Sunnhordland :)

Kommentar av Nina Martinsen den 5 Januari 2011 kl. 10.08

Er den svensk? Kan se ut som en Pettersson

 

Kommentar av Roger Reigstad den 5 Januari 2011 kl. 10.29
Nei det er ein Furuholmen. Har originaltegninger på den. Men overbygget designer eg selv og er nok litt inspirert av Pettersson ja ;)
Kommentar av Anders Johnsen den 5 Januari 2011 kl. 12.01

Hei,

jeg innbiller meg at båten opprinnelig har sett ut som "Nøkken" på bildet under.

 

Kommentar av Mattias Karlsson den 5 Januari 2011 kl. 12.41

Skitkul projekt! Roligt med lite nya ideer o lösningar.

 

//Matte

Kommentar av Roger Reigstad den 5 Januari 2011 kl. 13.13

Hei!

Ja den kan ha sett slik ut, eg har teikningar på Nøkken og på ein til med likt skrog. Men båten er så gammel at den har nok vore igjennom mange forvandlinger. Den har vore skyssbåt og mest sannsynlig har den då hatt eit overbygg på den.  Eg prøvde å spore tilbake på eigarar på den, men enda ikkje så langt bak i tid på Finnøy, der den gjekk som skyssbåt og heitte Taifun. Kanskje det dukkar opp meir info etterkvart :)

Kommentar av Roger Reigstad den 5 Januari 2011 kl. 13.21
Takk for det Mattias :) Vil ha ein klassisk båt, men med litt moderne vri med tanke på brukervennlighet... skal jo ha med kone og barn på tur og ;) Siden alt må bygges på nytt alikevel, så benytter eg moderne materialer og får ein isolert og sikker båt med klassisk look. Men all ære til de som har det mest mulig originalt ... På denne båten var det umulig. Var bare eit skall igjen og bakenden var meget dårlig, den hang i tillegg ned 25 cm på babord side.
Kommentar av Nina Martinsen den 5 Januari 2011 kl. 13.27
Hei Roger, jeg er helt enig med deg, når båten er et så tomt skall før du begynte på den, ødelegger du ingenting fra det originale. :-)Det er flott med litt komfort på sjøen i all slags drittvær man kan få her i landet. Hadde båten din vært inntakt og du hadde revet det originale og bygd opp etter din egen smak, hadde jeg rivd av meg parykken i raseri.Lykke til videre, det er godt å se andre gærninger der ute som har pågangsmot og ikke minst kommer i land med prosjektet sitt:-)
Kommentar av Roger Reigstad den 5 Januari 2011 kl. 13.31
He he, takk for det. Kjekt det finnes eit fora for oss "gærninger" også.. kjekt å lese om andre sine prosjekt :)

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2023   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor