Så här tar jag bort träpluggarna på min CGP ruffmotorbåt.

Jag har provat många olika tekniker för att ta bort mahognypluggarna i samborden på min 1931 CGP ruffmotorbåt. Jag kom till slut fram till att den teknik som passar mig bäst är när jag får använda mig av mina skärande fiolrestaurerar verktyg.

Min metod går ut på att jag med en skölp med en något mindre radie än pluggen skär bort centrumdelen av pluggen. Sedan behövs bara ett lätt tryck med en liten platt skruvmejsel för att den yttre ringen ger med sig och ramlar ut. För att renskära ytterkanterna från gammalt lim och fernissa använder jag en skölp med samma radie som hålet.

Orginal pluggen som skall tas bort.

Skölpen med något mindre radie än pluggen.

Centrum delen av pluggen kommer ut.

Den kvarvarande delen av pluggen är i stort sett lös och behöver bara lite hjälp av en liten platt skruvmejsel för att trilla ut.

Ytterringen av pluggen borttagen.

Hålen blir på så vis rena och fina utan risk för att bordet fläker sönder runt hålet.

Visningar: 637

Kommentar av Dick Olsson den 14 Oktober 2010 kl. 8.52
Tjenare Jens, detta måste jag pröva. har kört med tunt stämjärn (lockbetel tror jag det heter) och sen liten skruvmejsel. Har väl gått sådär. Hålen ser ju väldigt bra ut efteråt.....
Kommentar av Janne Hansson den 15 Oktober 2010 kl. 7.22
...Jag har för mig att fernissa inte var helt ovanligt att limma proppar med när det begav sig. Vilket gör det möjligt att få ut dom ganska smidigt på det sättet du beskriver. Fernissa funkar fortfarande kanon att limma proppar med i alla fall över vattenlinjen. Ett sätt att annars ta bort dåliga bord med är att använda en "pluggborr" och på det sättet borra runt niten hela vägen till spantet. Ha det gott i dom varmare breddgraderna./Janne
Kommentar av Jens G. Johansson den 15 Oktober 2010 kl. 9.22
Precis Janne! Pluggarna är säkert ditsatta i förtjockad fernissa vilket gör det smidigare. En epoxilimmad plugg är besvärligare. Jag är också inne på att limma pluggarna med förtjockad fernissa. Det borde väl kunna fungera även under vattenlinjen om det är bra passform på pluggen samt om botten ytbehandlas ordentligt. Lysande ide med pluggborren, men jag skall återanvända samborden så denna gång är det inte aktuellt. Men jag skall lägga det på minnet. Här är det perfekt klimat nu för båtjobb. Snickar byxor och en t-shirt när man väl blivit varm i kläderna.
Kommentar av Janne Hansson den 15 Oktober 2010 kl. 14.39
...Det låter skönt, Suck! Lite avundsjuk blir man när frosten biter tag i markerna här på morgon kulan...

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2023   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor