Under 6-7 års tid har jag spanat in ett vrak som legat uppochner under byggplast, i en skogsdunge. Mossbetäckt och på sina ställen murken, men ändå förvånansvärd välbevarad för att ha legat där i minst 20 år. Det här är inte långt ifrån där jag bor, och jag har aldrig sett ngn i sommarstugan intill platsen. Förrän häromdan, då en dam kom ut på farstubron när jag stod och smygkollade in vraket för femtioelfte gången. Efter en trevlig pratstund fick jag båten om jag fraktade den därifrån... och där börjar den här resan.

https://swedishclassicboats.ning.com/photo/mitt-projekt-1?context=a...

Visningar: 301

Kommentar av Christer Sandelin den 26 Juli 2014 kl. 21.52

spännande

Kommentar av Elon Löfqvist den 27 Juli 2014 kl. 10.46

Hej Morgan

Du och jag har tydligen hamnat i samma sits, så att säga. För några veckor sedan tog jag hand om en gammal plywood-båt som legat sjunken och täckt med is i vinter. Skrovet är dock intakt, men i stort behov av renovering. Motorn, en 4-cyl. Perkins satt då inmonterad, kopplad till ett VP 270-drev, men motorn är nu urplockad. Båten låg sjunken i en insjö, så jag tror därför att motorn går att renovera. Det verkar som om båten är varvstillverkad, försöker att hitta ursprunget. Sänder in några bilder senare, när jag fått tvätta av henne.

Med vänlig hälsning

Elon Löfqvist

 

Kommentar av Morgan Hägglund den 27 Juli 2014 kl. 12.26
Spännande! Då kanske man kan byta lite erfarenheter och tips.
Kommentar av Elon Löfqvist den 27 Juli 2014 kl. 14.12

Absolut. Påbörjar nog jobbet i slutet av sommaren.

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2022   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor