Wilenius båtvarv i Borgå http://www.wileniusbatvarv.fi/default.shtml är ett småbåtsvarv med unika traditioner är hotad av rivning.då staden vill utveckla parken i området.

Skriv på deras elektroniska protestlista! Bifogar länk via Google translate, då originalformuläret är på finska och kan vara snårigt att förstå:

http://translate.google.se/translate?u=http%3A%2F%2Fwww.adressit.co...

Originalformuläret, om du är finskspråkig: http://www.adressit.com/wilenusbatvarv

Sänd detta vidare till alla båtlänkar i hela världen och stöd varvets överlevnad.

Jon

RÄDDA WILENIUS BÅTVARV WILENIUS BÅTVARV HOTAS AV NEDLÄGGNING

Wilenius båtvarv, som grundades 1932 av Ludwig Wilenius står i dag inför ett stort avgörande. Det traditionsrika varvet ligger som bekant på mark ägd av Borgå stad. Det nuvarande arrendeavtalet löper ut 30.07 2010 efter att ha varit i kraft sedan 28.12. 2009.

VARVETS HISTORIA

Ludwig Wilenius grundlade båtvarvet 1932 efter att ha verkat som båtmästare och förman på Borgå Båtvarf därförinnan. Ludwig ” Ludde ” Wilenius inköpte de två hallarna – vilka fortfarande står kvar på sina ursprungliga platser – byggde en verkstad för båtbyggeri, en smedja, två dragslipar och bryggor samt anlade en mastkran på en brokista ute i ån. Verkstaden var i två våningar. I den övre våningen låg varvskontoret och utslagsgolvet. Här fanns även förvaringsskrubbar för vinterliggarnas segel, tågvirke o.d., medan själva båtbyggandet försiggick i den nedre helt öppna våningen. Samtidigt kunde man bygga två större båtar.

Det tog inte många år i anspråk innan varvet vann erkänsla för sina kvalitetsbåtar. Speciellt de krävande klass- och regelbåtarna rönte stor uppskattning – arbete var utomordentligt och därtill var skroven verkligt vackra. Under årens lopp har det byggts bl.a. 3 stycken 8:or(Andromeda, Vågspel och Kathrina), ett 15-tal 6:or över 10 stycken 5.5:or. Sammanlagt har det byggts ca 430 båtar vid varvet allt från stora lyxkryssare upp till 40 fot till små fanerbåtar för försvarsmakten. Inga-Lill båtarna med sin konstruktör Gösta Kyntzell bidrog naturligtvis till varvets goda rykte. De svenska konstruktörerna Arvid Laurin och Olle Enderlein besökte även regelbundet varvet på uppdrag av sina beställare. Det byggdes laurin- och enderleinkryssare. Den första folkbåten(FL-1), den första 5.5:an (L-2) har även byggt här, Eljas Erkkos legendariska 6:a Violet likaså. Särklass A- och C- båtar, vidare hajar, drakar, salongsbåtar, skärgårds- och kustkryssare, t.o.m. en Swan-båt i mahogny. Sammanlagt har det fram till 1980 bygtts drygt 400 båtar på varvet.

saxat ur varvets upprop läs mer på deras sida.

Visningar: 95

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2021   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor