Lite exportskvaller!

SK30 S92 Pyrola är såld till Danmark, närmare bestämt till Fyn där hon kommer att segla en tid framöver.
Pyrola byggdes i Västerås 1922 av förste ägaren, G Karlsson och C. Hultgren på en ritning från Tore Holm och hon är 12,44 lång med en bredd på 2,06.

Pyrola idag i Viggbyholm innan livflotten monterades på akterdäck.


Jag fick ett litet snack med nye ägaren Jacob och hans besättning ombord tidigare idag och herrarna tänker avgå från Viggbyholm i morgon och segla med Pyrola ner längs ostkusten under veckan och förhoppningsvis är de hemma på Fyn till nästa helg. Jag delgav dem lite erfarenheter från min egen segling med SK30 Ann-Marie från Cork på Irland och hem för sisådär 25 år sedan. Precis som vi gjorde monterar de en livflotte på akterdäck men de har inte byggt (nästan) vattentäta skott i båten som vi gjorde, å andra sidan ska de inte över lika stora öppna vatten som Irländska sjön och Nordsjön som var vår rutt den gången.


Jacob har redan planer för lite reparationer på Pyrola; Alla laskar ska bytas, järnplåtarna har tjänat ut och ska ersättas med rostfria och däcket måste antingen repareras på flera ställen (gråsvart och mjukt under fjolårets fernissa) eller bytas helt.
Vi ser fram emot att höra mer om Pyrolas framtida öden och


håll utkik efter henne längs kusten söder om Stockholm den kommande veckan!

Visningar: 182

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2020   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor