Häromdagen var jag nere en kort stund och slipade förstäven och akterspegeln och några timmar senare fernissade jag de slipade detaljerna.

I dag tänkte lägga en halvdag på att fixa till elsystemet men först skulle pumpslangarna tillbaks på plats, snart gjort tänkte jag.

Kröp in i båten och började brottas med slangarna, den ena som går till manuella hand-pumpen är ganska grov och därmed också lite styv att jobba med. Fick iallafall in den på plats och ner i djupaste facket i hålrummet. Monterade munstycket som är en vinkel och backventil av mässingsrör, behöver komplettera med en sil av något slag så jag inte får in en massa småföremål i systemet.

Kravlade mej bak till där själva pumphuset sitter monterat och eftersom det varit en del ävja i munstycket så ville jag kontrollera pumphuset för säkerhets skull. Skruvade loss bälgen som sitter med en stor slangklämma och inuti var det inte roligt! Centrumbulten och muttern var otroligt anfrätta så de måste bytas. By the way..., pumpen är en Gusher 10 och jag är tydligen inte ensam om problemet; http://www.sailguide.biz/forum2/viewtopic.php?f=3&t=6325

Plockade loss grejerna och försökte få loss muttern men det gick bara med huggmejsel och handslägga. OK här finns lite jobb att göra för att få till en ny bult som dessutom sitter monterad på en hylsa som går runt en bult. Tur i oturen så kom Jocke på besök en stund senare och han lovade att fixa ny bult och några fräscha brickor så funktionen kan återställas.

Fortsatte sedan med den elektriska pumpen med nivåvakt, först fick jag trassla ut sladdarna som härvat ihop sej under tre års vilande i sittbrunnen, lustigt hur tovigt det kan bli när grejerna bara ligger där:-) Sedan drog jag ner slangen på sin ursprungliga plats och monterade ihop med pumpen som skruvades fast i kölplankan. 

Nivåvakten skulle sedan återmonteras men bottenstocken den hade suttit på var nytillverkad och där fanns inga hål för montaget i den nya. Fick borra upp ett hål i fästet för nivåvakten så jag kan använda en av de 10 mm bultarna som bottenstocken är fäst i. 

Där någonstans tog dagens arbete slut och då hade halvdagen gått som var avsatt och jag hade inte ens börjat dra det elektriska.......

Fortfarande elva arbetsdagar kvar...

Visningar: 110

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2022   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor