Idag var det dags att plocka ur allt som låg i skrovet och se hur hon egentligen ser ut i botten. Var på plats tidigt och efter ett par timmar och en frukost var hon tom på allt intressant som legat huller om buller i skrovet i många år.

Vart glatt överraskad att många delar klarat sig så bra. Och lite ledsen över att mina förhoppningar om ett någorlunda friskt skrov nu var över. Bordläggningen är ok men de flesta spant och bottenstockar i galvat järn är sönder rostade och måste bytas. Vidare är det (som jag redan tidigare trodde) något mysko med kölen från mitten och akterut. Ser ut som om någon försökt byta ut kölen i delar uppifrån! Jag måste demontera och kolla hur dom gjort.

Visningar: 295

Kommentar av Micke Karlbom den 14 September 2013 kl. 19.20

Oj jäklar vad många lösa delar! Blir ett härligt pussel att sätta ihop det där =)

Hur lång är Olympic? På bilderna ser hon jättelång ut. Kommer du byta hela stålspanten eller endast de nedre delarna? 

Spännande projekt. 

Mvh / Micke

Kommentar av Per-Åke Olsson den 15 September 2013 kl. 14.35

Ja och det är mest durkdelar... jag begriper inte vart allt ska ligga... hehe. Kanske är inte alla delar till Olympic... hittade sidorutramar till en campingbåt också :)

Hon är 10,5  11 m... ska mäta ordentligt någon dag. Vet ännu inte hur jag ska göra med spanten... ska fundera på det ett tag. Det första jag ska göra är att kolla hur någon av föregående ägarna ha lagat kölen... ser mysko ut! Om jag inte är nöjd med det jag ser blir första projektet att byta en bra bit av kölen.

Kommentar av Jörgen Eriksson den 22 September 2013 kl. 19.59

Där är lite att bita i!

Lagt ut två bilder på strykjärnsracern på min blogg, genom att svara på din kommentar. Inte så värst haj på det här med bloggar mm, men där kan du se dem. Skrovet är byggt i furu och resten i någon slags mahogny, ca 6 meter lång och utrustad med en B 18. 

Jörgen

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2021   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor