Efter nära 40-år i min ägo, rullade min Shakespeare Super V Sportsman iväg för två veckor sedan med sin nye ägare. Faktum är att jag aldrig ens annonserade i något kommersiellt media för hennes försäljning, det enda jag gjorde var att kort nämna mina tankar om en eventuell försäljning i denna portal. Som resultatet av detta blev jag bombarderad av intresserade eldsjälar som faktiskt bjöd över varandra, ja det kom en förfrågan t.o.m. ända från Belgien. Vad som slog mig är att de flesta faktiskt var 50+are d.v.s "äldre herrar" nästan som jag, vilka redan hade haft, eller ägde någon modell av de gamla "autentiska" Shakespeare båtarna, fanatiska eldsjälar, som jag själv. Detta var den enda trösten jag kunde hitta när jag med nostalgi ser symbolen för min ungdoms äventyr försvinna för alltid, trots allt förstod jag ju att den säkert kommer att bli lika omskött som av mig själv.

Att de äkta Shakespeare-båtarna blivit så otroligt populära de senaste åren överraskade mig faktiskt något, men ärligt talat föga förvånande, dessa fantastiska sportbåtar var verkligen långt före sin tid när Bill Shakespeare skissade upp sina "kreationer" i Tewksbury, England mot slutet av 60-talet. Med vanguardistiskt järv design och en skrovform som gav dessa båtar en exceptionellt mjuk och behaglig sjögång, skapade han förundran och beundran hos de flesta konkurrerande båttillverkarna under samma epok likväl som hos deras kunder.

Ett långt och dominerande inslag i mitt liv har tagit slut, men faktum är att det känns allt mer omotiverat att rusa fram i nära 50-knop, när livet självt tenderar att gå allt fortare med åldern. Kanske min nästa dröm är en snipa. med vilken jag och familjen kan tuffa ut i makliga 6-knop. Life is changing.

Thomas Åhlander

Visningar: 205

Kommentar av Lasse Modin den 1 Augusti 2018 kl. 11.41

Grattis, och roligt att höra att köparen hittade den här. Mitt minne av dom Shakespearebåtar som fanns här på 60-talet var att dom ofta kördes ungefär som vattenmopparna kör idag, alltså full fart överallt där det är trångt och fartbegränsat.. ;-)

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2022   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor