Efter 10 år och med mycket roligt i minnet har det blivit dags att sälja Kalashnikov, min sovjetbyggda Volga 70 bärplansbåt. Jag kommer att samla mycket information i en Blocketannons inom kort, och då förhoppningsvis med ett uttänkt pris i annonsen. Jag funderar fortfarande på vad det är värt att bli ägare till en båt som är byggd i den finaste flygplansaluminium och utrustad med en Volvo Penta-diesel som ger fartresurser på ca 35 knop till en bränsleförbrukning som motsvarar den som en "snurrebåt" med en 20-hästare på akterspegeln förbrukar. Testad av mig i södra östersjön i alla väder och sjöar. I samtliga fall har jag givit upp långt innan båten gjort det. Detta trots att jag är känd för att vara envis..

Båten är 8,55 lång och  2,10 bred på bredaste stället. Hon väger uppskattningsvis 1500 Kg. Det finns sex sittplatser, och hon ligger på en vagn som möjliggör sjösättning vid vanlig ramp.

Om någon kommer med ett bud som jag uppfattar som skäligt så kan hon säljas innan annonsen är formulerad. I annat fall är min tanke att hon skall kunna visas upp i samband med "Fri fart" i Sölvesborg den 15/6.

Mer info/bilder här: https://swedishclassicboats.ning.com/photo/albums/kalashnikov-1

 

/Lars

Visningar: 1601

Kommentar av Inge Andersson den 6 Juni 2013 kl. 14.30
Då blir det att pika torsk med svävaren , jättebra året runt ;-)
Kommentar av Lars Nilsson den 6 Juni 2013 kl. 20.44

Iaf vintertid, och då är det ingen trängsel vid Taggen...   Funderar på en Hoverwing som nästa farkost.. http://www.youtube.com/watch?v=fRThDxlqMVg

Kommentar av Jan Sundstedt den 7 Juni 2013 kl. 22.36
Hej Lars! Jag kan inte hitta någon anmälan till Fri Fart Sölvesborg från dig. Hur tänker du göra?
Kommentar av Inge Andersson den 7 Juni 2013 kl. 22.48

Han kommer !! / Inge

Kommentar av Lars Nilsson den 9 Juni 2013 kl. 18.59

Jo, jag kommer Jan, Sjösatte nu i eftermiddag och tog en provtur. Separationsångesten är total efter att känt "ryskans" smekningar i Östersjön några sjömil.. Den bästa båt av många jag ägt!

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2023   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor