Så har det gått en månad sedan sist och jag har knappt hunnit titta till båten men nu är familjen på annat håll ett tag och husbilen undanställd och täckt så Ninni kan få mer uppmärksamhet.
Sen start på dagen och egentligen inga planer på vad jag skulle göra men när jag gick in i båten så var det inga problem att hitta sysselsättning. Med en trilskande axel så ville jag inte ta i med några tyngre jobb så det blev att ta bort några kopparnit ur träspanten på ömse sidor om det kommande järnspantet, där bordläggningen har pressat sig ut längst. Genom att släppa förbandet där räknar jag med att få tillbaks formen när jag drar fast järnspantet. Började skrapa där järnspantet ska på plats, det blir ju en ganska trist gråbrunsvart beläggning när man har oljat i många år och inte målat eller lackat. Försökte inte gå ner i träet utan bara få bort beläggningen, bordläggningen är redan i tunnaste laget så det gäller att vara försiktig.

Det syns ganska tydlig skillnad mellan (lätt)skrapat och inte skrapat.


Alla båtarna på klubben är nu upptagna och det blev en del besök både hos mej och av mej hos andra, det känns bra att vintersäsongen har börjat.
Kollade med Nisse hur långt han hade kommit med de aktuella spanten och de sitter i pressen så de är på G. Kanske klara till nästa helg men Nisse tar upp sin båt idag så risken är att han får annat att göra också.....

Visningar: 56

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2021   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor