Morgonen startade med en fantastisk upplevelse när en verkligt serviceinriktad taxichaufför tog oss till sjukhuset för blodprov  i Makarska, väntade i timmar och sen tog oss tillbaka de 1,5 milen till Baska Voda för bara 230 kr. Naturligtvis fick han rejält med dricks och blev mycket tacksam.

Sen la vi ut och tog kurs mot Korcula. På morgonen hade jag kortat av en misstänkt dålig kylarslag som verkade sett sina bästa dagar. När Boran friskade i på öppet vatten skrek alarmet och vi blev vi utan kylning. Slangen höll inte mer än så. Problemet är känt sen tidigare och jag hade beställt en ersättningsslang innan vi lämnade Sverige, men tyvärr fått fel. Den skulle vara gjuten med lite böjar och jag fick bara en rak slangstump. Den gick inte att använda för det blev ett skarpt veck när man monterade den. Men den gamla gick att töja lite till så det fick bli lösningen.

Nu sitter vi en liten hamn på Vela Luka och har just ätit en supergod pepparstek med 3 såser och tillbehör. Här är det gratis att ligga för natten. Har träffat några härliga långseglare från England som seglar här 3 månader per år.

Så här bor vi, 38 grader varmt och mysigt. Som tur är så sjunker temperaturen framåt midnatt så man kan få en vettig sömn. Det är också mörkt på natten, precis som augustikvällarna.

I morgon skall det i alla fall bli Korcula

Vi hörs om ett tag

Nisse och Åsa

Visningar: 171

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2021   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor