Under senaste veckan har jag haft besök av ”Fassan” Håkan och Birgitta från den vackra sjön Mjörns stränder. Det har inneburit att datorn har fått vila under veckan trots att vi gjort en massa båtjobb så här kommer en sammanfattning.

Tisdagen ägnades åt att riva skjulet runt Vätterlöjan Wera, ett lagom styvt jobb för tre personer. Det hade regnat på förmiddagen men klarnade upp alltmer så presenningarna torkade nästan innan vi vek ihop dem. Mycket sorterande av prylar, virke och båttillbehör innan vi var klara.

 

 

På sen eftermiddag satte vi oss i bilen och for till Uppsala för att låna trailer, Tack Kjell för all hjälp!

 

Morgonen efter lyftes Wera upp på trailern och transporterades 125 kilometer bort, bilder finns i ett nytt album här på SCB. Trailern återlämnades på hemvägen så det blev en lång dag, vi började vid åttatiden på morgonen och kom till slut hem vid halvåtta på kvällen.

 

Torsdag hade vi planerat att segla 95:a men av olika skäl funkade inte det så vi nitade fast två spant så långt nitbrickorna räckte. Under tiden fick vi besök av gamle parallellklasskompisen Boggen som jag inte sett på 39 år, vi fick kontakt via mail och det här forumet för ett par år sedan och nu kom han släntrande över upplagsplanen för att inspektera jobbet, kul att återses!

 

På fredagn skulle Fassan och Birgitta hemåt igen och vi svängde förbi Nisses ”smedja” så jag kunde hämta mina sista järnspantpar och Håkan och Nisse kunde utbyta yrkeshemligheter.

 

Nu kommer en hel del tid att gå åt att förbereda 55-klubbens skärgårdskryss som går av stapeln instundande helg. Ska du med så vore det bra om du anger det på Evenemangssidan här på SCB så kan jag bättre bedöma priser och förbrukningsvaror.

 

Nu räknar jag med att det är 92 och en halv arbetsdag kvar på Ninni innan hon kan komma i sjön.

Visningar: 62

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2020   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor