Kurs i byte av träbottenstockar, döträ och kölbultar!

Under våren 2017 kommer Renoveringsfonden i samarbete med Träbåtssällskapet Skeppsmyran att hålla en kurs i byte/renovering av bottenstockar och döträ samt borrning för kölbultar. 

Övningsobjekt är den Wätterlöja vi bytt/renoverat stävar/kölplanka på under hösten så mesta av rivningsarbetet är gjort och vi kommer att koncentrera oss på att tillverka nya bitar och eventuellt renovera någon träbottenstock. 

Kursplats blir som tidigare i Skeppsmyrans varvslokal i Gröndal, Stockholm och vi kör kursen på torsdagskvällar från klockan 18 och tre-fyra timmar framåt. Söndagarna kommer ibland att användas till att slutföra moment vi gått igenom på föregående torsdag. 

Deltagarna kommer att få lära dig att malla av, tillverka och montera träbottenstockar och nytt döträ samt hur man borrar hål för kölbultar och hur man monterar dem. 
Som tidigare kommer vi också att lägga lite tid varje gång på att diskutera deltagarnas egna renoveringsproblem. 

Kursen startar 12 januari 2017 och vi planerar åtta torsdagar (uppehåll under sportlovet) så sista gången bör bli 9:e mars. Då lokalen inte är uppvärmd krävs klädsel efter väderlek. 

Kursavgift är 2200 kronor och då ingår fika vid varje tillfälle. 

Är du intresserad så skicka ett mejl innan nyår till rf@sskf.se och ange Namn, Adress, Mobilnummer och ett par-tre meningar om varför du vill gå kursen. Besked om du är antagen får du i början av januari. 

Ledare för kursen är Bobby Cyrus, välrenommerad båtbyggare med stort kunnande om klassiska båtar, dess historia och båtliv. Rolf Paulin, vår pedagog och Stjärnbåtsfantast, har skrivit boken Stjärnbåten. Tor Hedvall, administratör och båtpysslare sedan barnsben, håller välvilligt med kursens objekt, en Wätterlöja.

Välkomna! 
Bobby, Rolf och Tor. 

Visningar: 318

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2022   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor