Jeg skal legge opp nye kabler til alle lanternene på Janne. Disse ligger åpent, og jeg vil derfor gjerne ha tidsriktige kabler. Båten er fra 1958, og er fullt utstyrt med instrumentering etc. fra Chris Craft.

 

Er det som som har tips om hva slags kabler som bør brukes (Michael har tipset meg om noen svært pene trådtrukne kabler, men vi er usikre på om man på dette tidspunktet hadde gått over til plast eller ikke).

 

Erling 

Visningar: 52

Kommentar av Anders Johnsen den 15 Maj 2011 kl. 20.25

Prøvde å sjekke referansebøkene mine, men det var ikke mye å finne. Det jeg fant var i boka Complete amature boat building av Michael Verney. Denne boka ble gitt ut i London i 1959. Angående kabling om bord skriver forfatteren:

 

"You can use vulcanized-indiarubber cable inside galvanized steel screw-jointed conduits or else adopt tough rubber sheated or P.V.C sheated cabel attached by soft metal clips to the boat's structure"

Kommentar av Erling Marcussen Timm den 16 Maj 2011 kl. 15.42

Takk for det Anders - da høres det ut som om pvc- eller gummikabel var et alternativ. I og med at vi snakker om båter som var "state of the art" for sin tid, så er det vel trolig at man da valgte den "moderne" løsningen. Uansett så er vel neppe en løsning basert på trekkerør det stiligste man kan ha på innsiden av en vindskjerm......

 

Takk igjen - nå skal det jaktes på pene pvc- eller gummikabler!

 

Erling

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2020   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor